Bačkora je bačkora, i když zlatem vyšívaná (Lukov) 2.-14.8.1997


komentář: Rosťa Konůpka



Tak tohle je skoro kompletni tabor - zleva stojici: Renata, Kavos, Tonda, mexikanec, pred nimi Lenka a Marketa, dale stojici druha Lenka, glum, zblabunka, Petr-makumba, Koko, jarmala-Alena, Petra. Dole zleva sedici: Ondra, Wicamphi, Rosta, okolo krku ma Veru, Honza, Pavla, jarmala-Jarmila, Majer-pes, saman, Alenka a archeolog.
Foceno je to mezi mostem a vstupni vezi.





Prichod na hrad, vsichni jsou obleceni do jednoho kusu obleceni, a to jeste ne tak jak ma byt. Na fotce je videt zvysena koncentrace cumilu pred kuchyni, kde se evidentne nechystaji nic delat, jeden z typickych znaku presne, ucelne a spolehlive fungujici organizace.





Hradni kuchyne - v silne improvizovanem a chaotickem stavu, v kterem se tedy nachazela uplne porad. Krome nejakeho jidla a vody se zde nachazi spousta dalsich uzitecnych veci - spodni pradlo, jar, mece, spinave nadobi atd.





Kote, nepochybne cerno-bile, nachazejici se v stocene karimatce. Nevydrzelo na hrade dele nez den, jeho dalsi osud neni znam, proste se zjevilo jako necekany dobrovolnik a stejne rychle i zmizelo (stacil jeden den!).





Pondelni rano, rozespali lide se chystaji do prace, za nadseneho povzbuzovani Samana, na ktere nikdo z nich dlouho nezapomene.





Dalsi ranni zaber. Prvni seznameni s nastroji, k velke nelibosti nebylo pouze letme, ale spise dukladne, casem bych se odvazil rici primo intimni. Na fotce obzvlaste vynikaji Pavliny ruzove teplaky. :-)





Vnitrni mistnost, blize k nadvori, kde se zdila zed. Je zde michacka na zensky (tedy vetsinou) pohon, a spousta vhodneho materialu na michani a zdeni. Je zde videt obzvlast kupa kameni a pisku. V soucasne dobe je jiz zed s oknem dokoncena.





Velice romanticky pohled na neidentifikovaneho zednika.





Pohon michacky - Wicamphi a Lenka. Nejenom ze zvladaly michat, nekdy s ni i manipulovali, to jako popojizdeni (velmi mirne) ci dokonce vyklapeni!





Odhodlana Koko s Lenkou, ktere zarovnavaji neutesene zvlnene nadvori. Jejich snaha, a mnoha dalsich nasledovniku, doposud neprinesla kyzeny efekt, ale presto to nesmime vzdavat pratele.





Boj s vegetaci v okoli hradu. Na strane utocniku Lenka s macetou, na strane obrancu - houzevnate se branici vegetace.





Jidlo tvori vzdy tu nejlepsi cast programu, vetsinou bez ohledu na kvalitu. Zde je videt jidelni stul na kterem si kazdy tezko hleda sve mistecko, da se rici, ze i jidlo samo o sobe bylo rado, kdyz urvalo nejaky flek a nemuselo tvrdnout ve stoje. :)





Vycerpane a sedrene muzete lidi ulozit kamkoliv, nevadi jim skoro nic, ze tam obcas tece, podlaha je bud moc blatena nebo s hustym prachem, proste hlavne chteji spat.
Tihle ale spi sladkym a posilnujicim spankem jemne unavenych lidi, prece kdo kdy videl aby nekoho vycerpalo par hodin prace na letnim slunicku, nasledne koupani v ledove vode a pote behani po lese za zmatenym cilem, ze?





Jiny snimek z kuchyne, kde sedi Honza a diskutuje Tonda.
! Soutez pro zvidave !: Co vsechno vidite na stole? Odpovedi emailujte na nasi adresu. :)





Dalsi dulezita cast tabora - ohniste, kde se pripravovalo v dostatecnem mnozstvi jidlo. Splnovalo vsechny nezbytne pozadavky na taborovou stravu - bylo ho dost. Tedy pokud ho dost nebylo, byl tu jeste chleba s necim, treba chlebem.





Honza sedici u ohniste a pisici neco jako kroniku. Ta byla samozrejme neuplna a plna chyb, ale stejne se ztratila neznamo kam, takze proc ji kritizovat. :)





Kavos resici prikaz sefove Very - tady mas luk a zastav tamhletu tankovou brigadu!
No ve skutecnosti se vziva do sve divadelni role.





Tady je uz Kavos uspesne vzity, takze si povida o svych dojmech s vzitou Pavlou, zatimco nevzity Karel v povzdali se snazi byt uz co nejdrive vzity, aby si take mohl povidat o svem vziti, jasne?





Nazev vhodny pro tuto scenu urcite je - Dva neandrtalci pred lovem na mamuta.





Rapova pohadka se svira kolem sediciho Tondy.





Rapujici Petra s Honzou, kteri uvadeli celou pohadku.





Druhy zaber na tutez dvojici. Za nimi je videt osvetleni cele sceny.





A dotretice Petra s Honzou v rapovem opojeni.





Nyni jsou na scene Alena s Wicamphi.





A opet nove tvare na scene - Pavla s Renatou.





Na scene doslo k strasnemu mordu, pohled na mrtvoly.





Schyluje se k dalsi tragedii, koblizek se chysta snist zabku carevnu.





A byla slavna svatba, maskovany koblizek (v maskovaci celte), si bere prince bajaju, ktereho zachranil pred svatbou s zabkou carevnou, protoze ji snedl. Za povsimnuti stoji stastny vyraz novomanzelu.





Divaci dojati stastnym koncem cele pohadky. Makumba zamackava slzu dojeti zatimco Honza rozdava svou radost celemu okoli.





Dalsi divadelni kus, zda se ze pod vedenim taboroveho rebela Ruzicky, tedy pardon OOKa.





Karel v tee-pe provozujici muziku na kytaru. Zahadna ruka s baterkou se snazi osvetlit noty.





V tee-pe se nyni planuje daleka vychazka po okoli - asi do vesnice ci tak nejak. Jura autokrativne prosazuje svuj navrh a Alence nezbyva nic jineho, nez jenom cucet. Za nimi podnika dukladne pripravy koko a vedle se Renata chlubi svou ponozkou. :)





Tonda po najezdu zurivych kadernic, ktere ho ozdobily tou pravou muzskou okrasou - copy!





Konecne stin - sedici Renata, kavos a OOK na hristi kousek od hospody U sudu.





Jura s Honzou se pripravuji na dulezity zapas v kulecniku, ktery se kona v proslavene a svetozname herne U sudu. Zapas to byla napinavy a dramaticky, zvitezil po velkem naporu ten, ktery si to vice zaslouzil, bohuzel zapas nemel svedka, ktery by si to pamatoval, takze se neda rici, kteremu z nich mame verit, ze to vlastne vyhral.





Ovce - cestou z Lukova zahledla skupina ubohych nevolniku dve ovce, a jala se je fotografovat, sotva to uvidel makumba, prohlasil, ze takhle to neni ono a poridil snimek druhy.





Toto je ten druhy, makumbuv, snimek a rekl bych, ze je i lepsi, ale pro sveho favorita se rozhodnete sami.





V tabore pokracuji pripravy na dobyvani, dosivani kostymu v kuchyni, pote se budou muset jeste obarvit.





A dalsi pripravy na dobyvani, Renata pripravuje zastitu na svuj mec.





Pavla pracujici tvrde na svem meci pod odbornym dohledem Lenky.





Melkorova kovarna
Vsichni pracuji na priprave sveho mece, kolem prochazejici kral byl timto pohledem unesen, takove pracovni nasazeni rozhodne necekal! Odchazel a neustale neco rikal o svych kovarich. Na fotce z leva: makumba, Tonda, Pavla, Ondra, Renata a Lenka. Obzvlast si vsimnete Tondy, ktery zde zpozoroval zajem fotografa a zacal pracovat o to usilovneji.





Druhy pohled do Melkorovy kovarny, Tonda ukazuje zada, aby nebylo videt, jak dalece pokrocil s vyrobou mece.





Ano a Tonda vitezne ukazuje zaklad sveho mece - ohoblovany klacek! Ostatni zatim pilne pokracuji v praci, teda az na Renatu s Lenkou, ktere zmizly.





Zaber nadvori a turistu na nem.





Turiste pred vystavenymi zbranemi a vyzbroji.





Velice maly bojovnik s neumerne velikym mecem, tedy pro nej.





Stinove divadlo - Petr a Petra pripravuji neco k snedku bojovnikum na hradbach.





Markytanky Lenka s Marketou v hradni vezi, jsou zde asi dobrovolne, jinak by jim nebylo tak do smichu. ;-)





Prakovnici - saman zhotovil nekolik praku, ktere nenasly v bitve velke uplatneni, ale byly hojne testovany jaksi bokem. tady je testuje Alenka, asi zajic a kavos.





Kavos a Renata s samanovymi praky. Praky nebyly moc dobre upletene, jejich snura se casem prodluzovala az do pretrhnuti, ale legrace s nimi bylo dost.





Skupinove foto v nedeli po bitve, zleva stojici: Vera, Petra, predkloneny saman, Marketa, pred ni predklonena Renata, kavos, Lenka, OOk, Dita, Zblabunka, PavelV, Sisi, za ni bratranec Honzy, Rosta, Makumba. Dole z prava: Lenka, Karel, Jarmila, Alenka, Pavla, v beranici lezici Jura, vedle nej lezici PavelF, Ondra, Honza a Majer.





Tataz fotka s vyraznymi zmenami, z leva stojici: Vera, Petra, koko, mexikanec, kavos, Marketa, ???, Lenka, OOk, Dita, Zblabunka, PavelV, Sisi, bratranec Honzy, Rosta. Sedici zprava: Lenka, Karel, Jarmila, Alenka, Pavla, lezici Jura, Ondra, Renata mu zakryva oci, Majer, Saman, Honza, za nim Alena.





Skoro ta sama fotka, pouze jiny fotak.





A zase skoro ta sama fotka..





Pohled z klemby na nadvori, v jehoz leve casti je tee-pe a kuchyne, vpravo pak ohniste.





Na hristi v Lukove: Kolik nohou (ci rukou) je potreba na udrzeni 5 lidi ve vzduchu?





Softball! Prave odpalila Renata (micek je nejspis bila skvrna vpravo), za ni chtela chytat Lenka.





Ted je na palce Petra, a taky se ji prave podaril odpal, soude dle bile skvrny vpravo nahore. Za ni stoji renata na miste catchera a prihlizi Rosta.





Renata se chysta zabusit mic smerem na Rostu, kdo vi, zda nakonec ne i jeho.





Prepadeni obchodu na Hradske. Prace probihala ve velkem vedru, takze se kazdy s nadsenim vrhal na cokoliv chlazeneho, predevsim slo o nanuky. Pri jejich konzumaci posedavalo okolo obchodu (ve stinu) spousta podezrelych individui a zahanela svym zjevem starousedliky do jinych koncin Lukova ;-)





Prace na vezi, kde je sundana byvala plocha strecha. Vez se dozdivala, je videt bzuna jak zdi, a pak se ji davala nova strecha, ale to uz jsme tam nebyli.





Kavos sedici na zdi.





Mexikanec sedici na jine zdi, aby se nenechal kavosem zahambit. radsi si neprejte vedet, jak vypada hrad, kdyz na kazde zdi nekdo sedi!





Bzuna s Honzou ve dverich z veze.





Spolecna odchodna fotka, tedy odchazela cast lidi, nekteri jeste zustavali. Stojici zleva: Renata, kavos, Tonda, Lenka s Marketou a za nimi mexikanec (tedy predevsim klobouk), Lenka, Martin-Glum, Zblabunka, Makumba, koko, Alena, Petra, archeolog. Sedici ci klecici zprava: Alenka, saman, Majer, Jarmila, Pavla, Honza, Vera a Rosta, Wicamphi, Ondra.





Stejna fotka focena mezi branou a vezi, pouze archeolog s Petrou se stacili prohodit.





Navrat ztracenych cer domu, zde se jedna o ztracenou Jarmilu, Pavlu a Wicamphi.





A zde jsou ztraceni synove Makumba a Tonda.





Jura s Honzou naposledy vybiraji pokladnicku, do ktere se vybiraly prispevky od turistu. Jsou celi rozechveli z konce tabora, takze i cela fotka se nejak rozechvela a rozmazala (no mozna za to muze i ten kdo fotil ;-) )





Ne moc povedena fotka tee-pe, pred kterym jsou prichystany batohy vsech zbylych lidi, kteri se chystaji k odchodu.





Mnohem lepsi fotka predchoziho, je videt i cast polni kuchyne. Do tee-pe leze Rosta, pred kuchyni je videt Marketa.





Posledni odjizdejici z Lukova, je videt cekani na autobusove zastavce. Zleva jsou: kavos, Renata, Lenka, neznama pani, Jura, Marketa, Honza a Rosta.