Vánoční besídka (Praha - Strahovské koleje) 15.-16.12.2000

Text: Věra


První příchozí byli zaměstnáni zdobením místnosti, vše mělo začínat už v 18 hodin, ale zase jsme nestíhali. Pavla kmitala a dostala na povel nově příchozí zaměstnávat rozvěšováním ozdobiček, zametáním a přípravou medoviny, ještě že ji máme! Velení (Rosťa, Věra, Lenka) se psychicky připravovalo na slavnostní uvítání. Poté jsme se převlékli do kostýmů a šli všechny uvítat. Oproti loňsku nás byla sotva polovina, většinou z letošního Lukovského tábora a přidružený zbytek. Přišlo i několik milých jedinců z loňských roků a tak bylo představování a vítání.

V půl osmé začala naučná přednáška z dějin Lukova s živými obrazy (Divadelní Lukovský spolek v obsazení: Lenka (dobyvatel, mrtvý velitel útočníků), Jarča (dobyvatel), Jura (kaneček,mrtvý útočník), Valda (živý útočník). Režie živých obrazů:Věra. Přednášející profesor, magistr věd, zasloužilý umělec, budoucí inženýr a současný spisovatel a spoluobjevitel Lešenského archívu: Rosťa.) Jura s Valdou při scéně, kdy Valda znázorňoval zuřivého vodníka znásilňujícího půvabnou ženu (Juru) se jim trochu popletli nohy, takže to vypadalo, že Jura coby fešná ženská znásilňuje vodníka.

Zhruba od půl deváté se promítalo krátké video z našeho tábora "Příchod indického vládce" a "Stěhování menhirů v praxi". Po té se vybraly přinesené dárečky a zasedl královský směn, který si předvolával jednotlivé příchozí. Rozdělování probíhalo tak, že Lenka či Věra si myslely osobu a obdarovaný vybral dárek, teprve pak se dozvěděl pro koho. Nakonec všichni rozbalili dárek najednou. Pavla dostala žertovný prezervativ s hlavičkou. Olga dostala banánové preservativy. Jura dostal puzzle Lukova, Veronika stínohru., žebravý mnich Stone dřevěnou lžíci. a vůbec se tu objevili nápadité dárky. Valda donesl flašku vína, které nakonec dostala Lenka, aby ho otevřela pro ostatní.

Pila se medovina a snědli se kila cukroví a sušenek. Až nám z toho bylo špatně, takže jsem šla s Pavlou udělat chleba ve vajíčku s kyselou okurkou na zpravení chuti. Potom jsme hráli mafii. Jura, Jirka, Šaman (dvounohý, ne Lukovské strašidlo!) byli mafiáni, ale Stone jako neomylný Katány je zlikvidoval. Lenka nám do toho neustále kecala a snažila se zmást stopy po mafiánských činech. Poté odešli, ti co s námi nechtěli vydržet až do rána, na poslední autobus. Pak se ještě kecalo, ale už si toho moc nepamatuji, protože jsem se šla podívat za Rosťou na pokoj, kde kecal se ženskýma. Kontrola! A jak jsem usedla na postel tak jsem už o ničem nevěla, jenom tuším, že z pode mně někdo tahal spacák a potom už jsem se probudila nad ránem, kdy se mně Rosťa snažil dostat ze šatů do pyžama.

Spali jsme do devíti ráno. Už nás zbylo jenom pět: Valda, Jarča, Charles, Rosťa a já. Tak jsme uklidili. Udělala jsem ještě chleba ve vajíčku a smažená vajíčka. Takže jsme si dali oběd. A koukali na počítač na internet a Rosťa pouštěl oblíbené songy a nakonec i video přes počítač. Nakonec odešli i tihle poslední a tak jsme zůstali s Rosťou sami na horu cukroví a flašky medoviny.