Cesta za svobodou (Prokopské údolí, Praha) 31.3.2001

Sraz byl 31.března na stanici metra Lužiny (trasa B směr Zličín) v 9:30. Největší obavy jsem měl z počtu účastníků. Nakonec jich ale dorazilo dost. (Usúl se snažil seč mohl.) Nejdříve jsme dorazili my, organizátoři. (to proto že jsme si dali sraz o půl hodiny dřív než účastníci). Později dorazil i Usúlův mladší bratr se svojí družinou a Usúlův panoš Jirka. Dál dorazil i sLOn a nakonec Věra. Alespoň si může vyzkoušet pozici účastníka.

Odešli jsme na místo konání akce, tedy asi půl kilometru daleko. Čím méně civilizace tím lépe.

Nejprve jsem účastníky uvedl do hry a seznámil se situací do které se právě dostali.

Zanedlouho začala hra.

Účastníci, členové královské delegace, měli sehnat peníze (pochopitelně zlaťáky a stříbrňáky) na svojí záchranu před tajnou policií. Prostě se měli urychleně z ostrova dostat pryč což jde jen lodí. Problém byl v tom, že je lodní lístek poněkud drahý a všechny finance byly použity na úplatek díky kterému se dostali z vězení.

(kdo tomu nerozumí ať si přečte pozvánku na akci)

A tím začala hra.

Účastníci se nejprve vybavili zbraněmi (byly v ceně úplatku) a pak vyrazili do ulic ostrovního města Taracoma.

První šance na zisk peněz spočívala v převozu žoldu. Ten byl určen pro dva žoldáky, kteří splnili svůj úkol a čekali na odměnu. Přes urputný souboj (ztráty delegace byly větší než ztráty TP) se podařilo daní zmocnit a získat tak první zlaťáky. Žoldáci se tedy své odměny asi nedočkají, alespoň pozabíjí par členů TP.

Další možnost se naskytla o chvilku později. Členům delegace nabídla majitelka obchodu práci. Když odstraní jejího největšího konkurenta tak si můžou nechat co bude mít u sebe a vzhledem k tomu že je dosti bohatý, tak to bude dost. Stačil jen bližší popis a přibližná adresa a další zlaťáčky byly v kapse. Ještě že se v průběhu hry dá oživovat. Na jednu stranu by město přišlo o TP a na stranu druhou by hru nikdo živý nedohrál.

Poté si na konci náměstí někdo všimnul žebráka. Později se zjistilo že se jedná o žebračku, ale to je vcelku nepodstatné. Členové delegace se dozvěděli jen o jakémsi pokladu který by se měl někde v okolí nacházet, ale v tuto chvíli je nějaké báchorky nezajímali a tak šli raději do kasina.

Před kasinem se jim podařilo načapat Morgana jak čeká na jakousi schůzku. Vzhledem k tomu že nečekal problémy tak byl přítomen jen s jedním bodyguardem. Navíc si ještě spletl členy delegace s obchodníky se kterými měl jednat a tak bylo jeho zabití jen rutinní záležitostí. A co s toho bylo zlaťáků. To ještě členové nevěděli o tom jak se jim povede v kasinu. (platilo zde totiž heslo lehce nabyl, lehce pozbyl)

V kasinu se díky mé zručnosti a snad i štěstí (v jejich případě mimořádné smůle) podařil husarský kousek. Prohráli vše co měli. Nakonec jsme jim něco “navždy půjčili” a tak se ještě chvilku hrálo. (ani z toho moc nevyhráli)

A tak museli pátrat po penězích dál. Jejich finanční situace byla tak kritická, že začínali pomalu myslet na báchorku o pokladě, ale o tom až později.

Delegace se dozvěděla o převozu daní. Vzhledem k tomu, že se jednalo o daně jednoho kasina které se vybírají denně (větší převozy daní by byly přepadávány velmi často) tak byly daně přenášeny pouze dvou člennou hlídkou TP (Tajná Policie). Alespoň byla méně nápadná. K přepadu civilního obyvatelstva kupodivu nedošlo i když tam bylo spousta cyklistů, mileneckých párů a lidí co venčili psy.

Po zisku těchto peněz byl nabídnut členům delegace výnosný obchod. Jedna obchodnice nabídla zlaťáky za převoz materiálu. Je příliš slabá na to aby ho dostala přes město a navíc se o něj bojí.

Převoz materiálu odhalila TP a tak byl transport poněkud ztížen. Díky kuši a již oslabené TP se podařilo materiál přenést. Delegace tak dostala další zlaťáky a přemýšlela co dál. Když viděla jak jeden obchodník stojí bezradně před právě zavřenou bankou tak se mu snažila pomoci. Docela mě překvapilo, že se nejprve snažili banku násilím otevřít, až pak je napadlo toho obchodníka zbavit jeho problému kam uložit peníze…

Tak získali další finance ale stále to bylo poněkud málo. Sice při svém putování zabili i dost členů TP, ale stále by to kapitánovi lodě nestačilo a tak se začali zajímat o již zmíněný poklad.

Vyhledali žebráka a ten jim po dlouhém přemlouvání prozradil pár podrobností. Vydali se tedy na místo kde se měl podle žebrákových slov nacházet poklad a začali hledat a kopat a kopat. Nakonec se jim to povedlo a vůbec se nedivili že si ho ten žebrák (tedy žebračka) nevykopal sám, byl totiž kapku jinde a hlouběji.

Ale hlavně že ho našli a tak rychle do přístavu.

Tam dorazili a našli bárku, která brzy vypluje. A cena? 120 zlatek. (Nakonec se podařilo je přemluvit na 100) a tak začalo počítání. Měli 83 zlaťáků a 3 stříbrné k tomu.

Ještě že byl kapitán lodi přítelem vůdce cechu zlodějů. Ten přišel za chvíli a měl pro ně další práci. Přinesl jim několik nevyluštěných šifer a se slovy jste cizinci tak snad něco z toho poznáte jim šifry podat. Dvě z pěti šifer se jim nakonec podařilo vyluštit a tak se mohli vydat na cestu domů.