Cesta do kraje fantazie (Průhonice) 11.-13.5.2001

Text: Jirka Hovorka


Sraz byl v Praze v Průhonicích v 19:00.Přijel jsem v 18:30 a čekal na ostatní. Ti dorazili hned v dalším autobusu (Adam, Jirka, Věra, Slon, Borg, Skřítek /kluk/). Společně jsme počkali ještě na nějaký ten autobus a pak šli do školní družiny, kde bylo zajištěné ubytování. Pak jsem ještě vyrazil ještě zpátky k autobusu pro případné opozdilce, ale nikdo další nepřijel. Před půlnocí přijel ještě Trpaslík a Robby. Ti ale později odjeli na nějakou náboženskou seanci.

Pátek

Okolo desáté jsem s Olgou zahájil hru, která měla sice hlavní průběh až druhý den, ale začali jsme ji už v pátek.

Každý se představil (jak reálně tak i herně) a řekl něco o sobě. Pak začala stavba brány do kraje fantazie. Jakmile byla postavena, tak se mohli účastníci dostat do kraje Fantazie a druhý den bojovat proti Čarodějovi, o kterém se už něco málo dozvěděli.

Sobota

V sobotu jsme budíček vyhlásili poměrně brzy. Asi v 5 ráno odjel sLOn do práce. Spolu s Olgou a Věrou jsem připravil snídani (rohlíky a chleba s pomazánkou a čaj)

Krátce po snídani následovala práce v lesoparku. Ta spočívala v pročišťování terénu. Znamenalo to vzít do rukou pilky a zahradnické nůžky a zbavit tak lesopark pár plevelných keříků.

Pracovali jsme do jedné odpoledne a pak jsme šli na oběd. K obědu byly Lukovské halušky. Recept najdete na sLOnově stránce.

Po vydatném obědu a krátké pauze na vytrávení měl následovat výlet do kraje fantazie, ale ten byl kvůli semifinále MS 2001 v hokeji odložen na čtvrtou hodinu.

Po násilném vypnutí televize se mohla konečně rozeběhnout naše hra. Ta se odehrávala v lesoparku. Jeho druhá část nám dokonale posloužila (malebná chaloupka, skřetí věž, zamořené území a jezírko) jako skvělé herní území.

Hra začínala u kraje jezera, kde našli účastníci omámeného obyvatele kraje fantazie. (Kdo ho asi očaroval?)

Výprava se rozhodla „domorodce" oživit. Spásu našli u babice v chaloupce. Babici složili pěknou báseň a té se líbila natolik, že jim „domorodce" oživila. Ten souhlasil s tím, že jim bude dělat průvodce a tak se mohli vydat na cestu.

Připomínám, že hlavním úkolem bylo zneškodnit čaroděje.

Průvodce je vedl směrem k čarodějovu obydlí, ale výprava narazila na zamořené území, které bylo okolo čarodějova příbytku. Tak nastal další problém.

Od průvodce se výprava dozvěděla o skřetech, kteří by mohli pomoci. Ty výprava vyhledala pomocí šifry a mapy, ve které bylo skřetí území zakresleno. Po cestě ještě potkali babku kořenářku, která za drobnou službičku (donést trochu vody na lektvar) udělala uspávající nápoj. A šlo se na skřety (konkrétně se šlo pro skřetí brýle).

Jednoho skřeta spatřila výprava hned u skřetí věže. Rád se napil a pak už nebyl problém se brýlí zmocnit. Teď už byla cesta k čaroději volná. Přišli k zamořenému území a jeden ze členů výpravy (Skřítek) si nasadil brýle. Ostatní udělali za ním řetěz, aby ho neztratili, ale nemohli nic vidět. Po cestě narazili na démona (Olgu), kterého se jim podařilo zneškodnit. U démona našli dýku. Jakmile se zmocnili díky, mohli vidět už všichni členové výpravy. Démon byl ale pouze zneškodněn, ne zabit.

Jelikož byla už tma, tak jsme se rozhodli ke zkrácení a tak po nalezení poslední šifry byla hra ukončena a šlo se zpět do mateřské školky.

Po večeři a hrách (stolní fotbal a hokej, kostky, klouzačka a různé stavebnice) se šlo spát.

Neděle

Hned ráno se vypařil Borg se Skřítkem. Po snídani začalo balení a odchod. U autobusu nám zamával Trpaslík a frčeli jsme domů.