Před táborem (hrad Lukov) 22.-24.6.2001

sepsal Jirka Hovorka

Pátek

Na Lukov jsem vyrazil mimořádně z Brna. Autobus jel překvapivě rychle a do Zlína dorazil ještě dříve než měl. Tam jsem navštívil místní obchodní dům a pak došel na Náměstí práce kde jsem čekal na místní MHD. Po čtyřiceti minutách jsem se přeci jen dočkal a za dvacet minut jsem byl ve Velikové, odkud je to do Lukova co by granátem dohodil. K prvním chalupám Lukova jsem dorazil současně s prvními kapkami deště. Naštěstí to byla jen přeháňka a tak déšť brzy přestal. U buňky už čekala Zuzka, Julča, její kamarádka a Pepa.

Asi hodinu po mém příchodu přišla Rayla a Pavla. Obě vyrazili ihned na hrad. Čekání na ostatní jsme strávili hrou v šachy (kdo asi vyhrál?).

Zanedlouho přijel i Valda, který dostal průběžku a tak si mohl oddychnout od vojenského života. Ještě v pátek dorazila Věra se sLOnem, kteří si Zlín projeli okružní jízdou. Alespoň viděli jak se mají jejich poddaní.

Vzhledem k brzkým ranním hodinám spala na hradě jen Pavla s Raylou, ostatním stačila buňka.

Sobota

Ráno vyrazila nepočetná skupinka na nákup na Hradskou a po snídani jsme kolem desáté vyrazili na hrad. Tam už pracoval Jirka Holík a jeho parta právě probíhala jedna z brigád SPHL.

Po chvíli jsme se k nim přidali. Já s Pepou jsme kopali luxusní toaletu, Valda se sLOnem tee-pee a ostatní v čele s Věrou kuchyň. Od práce nás vyhnal na chvíli déšť ale po jeho ustání jsme v práci pokračovali a po obědě zdárně dokončili. Luxusní toalety byly zkolaudovány, tee-pee postaveno a kuchyň stavěla sama královna takže o její kvalitě nelze pochybovat.

Jelikož nás práce zmohla tak jsme vyrazili k buňce, kde jsme chtěli setřepat nějakou tu špínu, nabít mobilní telefony a pozdravit pana Skřivánka. Toho jsme ale nenalezli a tak jsme vzali útokem místní zájezdní hostinec, kde jsme povečeřeli a vrátili se zpět k buňce. Ta už byla otevřená a tak jsme po nutné očistě vyrazili na hrad. I přes pozdní noční dobu se nikomu nepodařilo šlápnout do koňského trusu a tak jsme na hrad v pořádku dorazili.

Před spánkem (někteří i ve spánku) jsme probírali některé části bitvy pak už nás spánek zmohl natolik, že jsme se mu poddali a usnuli.

Neděle

Ráno nás probudil déšť, který do tří hodin odpoledne prakticky neustal. Po snídani jsme se odebrali na věž, kde jsme dořešili záležitosti srpnové bitvy a papírování. Pak nám nezbylo nic jiného, než se sbalit a vyrazit na autobus, resp. k autu.

Autobus jsme stihli a ve Zlíně se odebral každý svým směrem. Krátce po mém příjezdu do Brna přestalo pršet, ale to se stává poměrně často.