Shadowrun (Praha) 31.8.-2.9.2001

Rayla sobě


… a město Seatl zrodilo hrdinku, byla jí Rayla, obávaná samurajka, neohrožená bojovnice zkalená žárem pouličních bitev, brodící se potoky krve, tančící mezi kulkami nepřátel a smějící se nad jejich rozervanými těly. Je to ta jenž kráčí mezi životem a smrtí, ta jenž překročí poslední lidskou mrtvolu.

Část první: Příchod strašné Rayly do pražského podsvětí.

Z letiště se Rayla dostala do centra bez problémů. Letištní policie a pouliční hlídky se tvářili že její fotky na vývěsce Interpol pátrá nikdy neviděly. Na místě srazu se zbytkem týmu sice zahlédla dva nenápadně ukryté ostřelovače ve dvacátém patře místního mrakodrapu, ti se však nepozorovaně stáhli. Tým se ubytoval v pochybném squatterském doupěti místních důchodců, hrajících infantilní RPG a dlouho do noci vzpomínajících na zašlou slávu LARPu. Rayle se podezřele zalesklo v očích a nechala je žít.

Část druhá: Rayla v sobotu nevraždí dřív než před polednem.

„Příjemně deštivo, šedo a pod mrakem.“ Usmála se Rayla, „Neznám lepší podmínky pro dobrý run.“ A nenuceně si posunula žlutě barvené brýle do očí. Při pohledu na její tým se jí nálada lehce pokazila, šílená video-reportérka Kyrie, Stoupa něco mezi břitvákem a doktorem, Skřítek drobná deckerka s rychlými prsty a obrovským desert eagl, kožkami ověšená kočičí šamanka Marci a vrcholem všeho bojový pes Hoky, který při výcviku nedokázal předvést nic jiného, než ožužlávat ruku figuranta. Pozvedla levé obočí : „Dnes se asi trochu zadýchám,“ pomyslela si a předvedla úšklebek č.3 – Tak jdeme na věc.

Ke squattu se dostavili další dva tými a bezvýznamný počet významně se tvářících pochybných existencí. První parta neznámí mladíčci. Jejich šance na přežití klesla pod 5 % ve chvíli kdy vytáhly svůj arzenál. Druhá skupina je hledána alespoň ve třech evropských korporacích, trošku ostřílenější hoši, zdálo by se alespoň podle keců, ksichtů a oblečení s větracími otvory různých velikostí, tvarů a barev.

Část třetí: Rayla jde do akce.

Raylin tým kontaktoval Hač. Po vyslechnutí úkolu své lidi rozdělila do dvou týmů 1. Skřítek, Kyrie a Hok plížící se a maskující se v davu jdou navštívit matrixácké centrum 2. poněkud údernější část Rayla, Stoupa, Marci, dělající bodyguardy Hačovi a Hanzovi.

Usmívající se Rayla byla dost výmluvným argumentem na to aby se v metru někdo o něco pokusil. V místě X kam dorazili, stála jakási barabizna kterou bláhově obsadili tři … sebevrazi. Seběhla se dosti rutinní přestřelka, ve které by nakonec jistě zněl vítězný hlas Rayliny beretty, kdyby se do ní nevmísila rusky mluvící skupina těžce ozbrojena automatickými zbraněmi. Skoro všichni už byli mrtví, když se Rayla probrala z šoku, že po ní někdo střílí, není vidět, slyšet a že byla zasažena dobře mířenou dávkou do těla. Okrádání mrtvol se zvrhlo v okrádání pozůstalých a řada přišla i na ni. Peníze samozřejmě dobře schované nikomu nedala, takže ji cosi dobře odhadnutelného dloublo mezi lopatky a nutilo ji to pokračovat nechtěným směrem, s tím že si to odpracuje.Usměv č.2 – Tak tohle bych pánové vážně nezkoušela, nakonec znamenal jistou propustku.

Pokusila se dát první pomoc zbytku týmu, beznadějně, živý zůstal jen Hač, který se vyplatil.Rayla mu předala předměty z barabizny a informace od deckerky. Neuplynulo ani 5 minut a ruská mafie jí dala úkol vyčistit vilu od místních živlů, značnou částku peněz na najmutí lidí a dost přesný časový limit s ještě přesnější specifikací jeho nedodržení

Co Rayla věděla a mafie ne je, že si ji jeden tým najal aby mu s vilou pomohla a druhý tým nemusela přesvědčovat, protože účast na akci jim slibovala klid a 5% šanci na přežití. Mrtvých bylo hodně, krev tekla proudem společně s měkkými i pevnými částmi lidských tkání, výzbroje a výstroje a v neposlední řadě čerstvých zvratků. Při pohledu na zb(l)ité shadowrunery Rayla pokrčila nos a probrodila se pryč. Nalézt šamana byl oříšek o něco těžší, ještě hůř bylo ukecávat ho k nějakému rituálu, který Hač potřeboval provést v momentálním sídle drogových dealerů a místní mafie. Poté co se zfetoval Hoky u laboratoře, jsme se stáhli kousek dál. Stala se ale věc nevídaná, mafie obrátila proti dealerům a vypálila jim jejich hnízdo. Připisuji to buď halucinogenním výparům, nebo Raylinému omračujícímu charismatu. Strhla se další přestřelka která byla nebezpečná především tím, že si člověk mohl při střelbě smíchy utrhnout bránici. Proběhlo smlouvání, připojování na matrix, rituál a především si Rayla koupila kevlarku a hromadu plastické trhaviny.

Se stupidním výrazem č.6 – Dítě má novou hračku, v čele svého týmu dorazila k vile zúčtovat s mafiány. Poté co oblepila všechny nosné zdi, hodila obyvatelům několik náloží přímo pod nos a vyprovodila okounějící shadowrunery spustila sérii detonací, které měli za následek zřícení budovy a pomalé umírání zasypaných. Rayla se šťastně usmála, setřela si z brýlí zbytky prachu a vykročila vstříc dalším šťastným zítřkům. Tedy nejdřív si stihla dojít do hospody, zastřílet, přežít další noc ve squatterském doupěti, znovu střílet, projít letištní kontrolou a vrátit se do Seatlu.

Všem dotčeným se omlouvám za sprosté lži zde uvedené, ale jestli seženu tank, tak si o tom můžeme promluvit.