Magie a zlaté ruce (lesopark Průhonice) 19.-21.10.2001


Sepsal: Jirka Hovorka

Pátek

Sraz byl v pátek kolem 18. hodiny v Průhonicích. Již v metru jsem potkal zbrojíře Jirku, Helču a Adama. Společně jsme se vydali k autobusu do Průhonic. Ačkoli byly hrozivé intervaly tak zrovna jel jeden autobus co jezdí 6x za den a tak jsme byly za 15 minut v Průhonicích. Jelikož jsme věděli kde je mateřská školka, tak jsme se tam ihned vydali. U mateřské školky v jednom z křoví byl nalezen Borg. Čekal tu už od čtyř a tak raději usnul. Královna dorazila ve své akademické hodině a půl a tak jsme se dostali dovnitř. Mezitím dorazili dvě neznámé tváře – Lucka a Hanka. Společně s Věrou dorazil ještě sLOn a Doktor. K večeru se ještě dostavil Trpaslík a Petra.

Zabydleli jsme se a začali hrát různé seznamovací i jiné hry. Jedna z nich byla např. házení s míčem s tím že každý řekl při hodu své jméno a jméno osoby na kterou hází. Takto jsme poznali tři neznámé tváře (Lucka, Hanka a Petra) a na přání Adama jsme si zahráli na upíry. Ještě před spaním jsme si prohlídli fotky a vyslechli pověst na dobrou noc.

Sobota

Ráno byl budíček velmi brzy. Neboť jsme museli být už v 730 na náměstí, kde nás měl očekávat Trpaslík. Ten nás již znal a tak se dostavil rovnou k nám a zavedl nás do místního lesoparku, kde jsme dostali od správce práci. Jednalo se o podobnou činnost jako minule. Na vybraném úseku zbavit lesopark od „hnusného náletu“. Tj. ustříhnout nůžkama vše co bylo mladší dvou let krom Áji. (Áju, Lucku a Bedlu jsme potkali cestou do lesoparku).

Práce nám šla od ruky a tak jsme nekončili v jednu ale až v půl třetí.

Po práci jsme se vrátili do mateřské školky a rozjeli hru zvanou Twister.

Na připravenou hrací plochu si stoupli proti sobě dva protivníci a zaujímali postupně losované pozice. Např. Levá ruka na žlutou, Pravá na zelenou…. Atd. A tak to pokračovalo do té doby, než některý z hráčů nemohl zaujmout vylosovanou pozici, nebo se ukroutil k smrti.

V přestávce jsem si zahrál šachy s doktorem, neboť je doktor šachový velmistr a dlouho jsem neprohrál. Také jsem chtěl nějakou rychlou hru. Kupodivu jsem vzdoroval dlouho, ale nakonec byl můj král zahnán do rohu a zákeřně zastřelen. Mezitím dorazil další neznámý člověk – Tonda. Celkem se podobal Robbymu a kupodivu ho i znal.

Hra Twister zůstala nedohrána, neboť došlo na hru venku. Ta spočívala v hledání padělatele mincí. Hledalo se po dvojících formou gamebooku, který se odehrával v prostoru za mateřskou školou. Na blížící se soumrak jsem se připravil jen já a tak byla hra z důvodu tmy přerušena, neboť bych jako jediný s Adamem měl s baterkou ve tmě šanci.

Zbytek dne vyplnila hra Mafie, ve které se mi celkem dařilo a také drobné psychologické hrátky. Jedna z nich byla „poznej a nekresli“. Tedy něco nakreslit, poslat dalšímu a ten měl poznat co to je, napsat pod obrázek a poslat dalšímu. (Předchozí obrázek již další neviděl).

Docházelo tak k zajímavým proměnám a z počátečního Krtka se stala sebevražedná Ája skákající z paneláku apod.

Po této hrátce byly zinscenovány dvě Lukovské pověsti. Jedna pomocí živých obrazů a druhá se hrála.

Před spaním jsme si vyslechli další Lukovskou pověst a usnuli.

Neděle

Budíček byl pro změnu poměrně pozdě. Po snídani byl dohrán včerejší gamebook. Společně s Adamem jsem obsadil pěkné druhé místo. (Škoda, že se nepokračovalo v sobotu večer.)

Po této hře následovala krátká šermovačka a pak jsme se začali rozjíždět domů.