Vánoční besídka (Praha) 15.12.(16. a 17.12.)2001
Komentar -Jirka Hovorka


Pátek

       Letošní Vánoční besídka se konala na Strahovských kolejích (stejně jako loni).
       Krátce po šesté jsem dorazil s Věrou, sLOnem, Skřítkem a Pablem na Strahovské koleje. Na místě už čekal zbrojíř s bylinkářkou. Vypátrali jsme Doktora a společně začali zdobit 2. mezipatro.
       Později dorazili všichni moji synáčci, Panda, Valda, Abu, Falka a její kamarádka Apo, Stone, Cedrik, Gapas, Martina, Jarča, Veronika, Vlk, Rayla, Kyrie a Šaman.
       Jelikož se někteří příchozí dlouho neobjevili, nebo zde byli poprvé tak nám úvodní seznamky, prohlížení fotek a konzumace sladkostí zabrala více než hodinu. Následovalo video z bitev a pak zase další pokec na různá témata. Domů jsem šel krátce před půlnocí.
       Nejčastější témata rozhovorů: "Valda to má za čtyři" a "Jééé, ty ještě žiješ?"

Sobota

V průběhu noci, resp. rána se začali lidé rozcházet do svých domovů a tak jsem se na dopoledním srazu v metru setkal s Věrkou, sLOnem, Tondou a Pablem.
       Společně jsme vyrazili do KTK a shlédli nově připravovanou verzi www stránek Lukovského království a poučný film.
       Krátce před obědem jsem si zahrál šachy s otcem Pablem. Jelikož hrál v klášterech často šachy tak byl jasným favoritem. Ale díky mému skvělému umění dopadla partie velmi těsně – 2:1.
       Následoval oběd a po něm Hobit. První šel na draka Tonda, ale neuspěl. Krátce poté jsem zkusil přemoci draka já a úspěšně. Den jsme zakončili Arénou, kterou jsem také vyhrál (dva ze tří protivníků po namáhavém dnu usnuly). Jelikož se blížila půlnoc tak jsem šel domů.
       Nejčastější rčení: zatracenej pták