Království a mafie - Velikonoce (hospital Kuks) 29.3.-1.4.2002

sepsal: Jirka Hovorka


Pátek 29.3.2002

            V Brně na Zvonařku jsem dorazil poněkud později než jsem měl v úmyslu, ale autobus měl 15 minut zpoždění a tak jsem stihl přímý spoj až na Kuks. V Hradci Králové jsme měli nabrat většinu lidí. Ti dorazili také pozdě, ale jízdní řády jsou ve východních Čechách jen orientační a tak jsme se večer ocitli na hospitalu (něco mezi lazaretem a zámkem) Kuks.
            Na zámku jsme se vybalili a po seznamovačce a fotkách přišla na řadu mafie. Tu vyhráli řádní občané a jelikož se blížila půlnoc tak jsme šli spát.

Sobota 30.3.2002

            Vstávalo se krátce po půl osmé. Po snídani jsme vyrazili do okolí zámku pečovat o sochy od pana Brauna. V průběhu naší bohulibé činnosti probíhala vražedná podřezávací hra. Tu jsem přežil jen Já a Kris. Ve dvě hodiny jsme měli hotovo o vyrazili na oběd. Ten se sestával z těstovin a sojového masa. Tonda s Jardou si dělali svojí specialitu, ta se ovšem moc nepovedla. Ale již podle ingrediencí (maso, med, pomeranče, fenykl...) by to bylo jistě zajímavé jídlo. Po obědě jsme se vydali do zámeckého okolí, kde jsme si zahráli tradiční posunovačku po kládě. Následovala sběrací hra s mrtvými schránkami. Pouze Já a Jakub jsme dosáhli výkonu pod 100 bodů. Naopak tři nejmenovaní jedinci dosáhli nelichotivého skóre 200b. (Čím více bodů, tím hůře.) Jelikož na kraj padla tma tak jsme se šli navečeřet. Po povedené večeři došlo na předávání cen za minulou hru a také jsme si dali mafiánský poker. Ten jsem s přehledem vyhrál. Po umytí nádobí od večeře jsme si šli zazpívat a pak spát.

Neděle 31.3.2002

            V průběhu noci došlo k posunu času, spali jsme o hodinu méně. O to hůře se vstávalo ale snídani stihli všichni. Poté jsme absolvovali prohlídku zámku a pak přišla práce. Ta spočívala v čištění zámeckého areálu. Ten byl okolo třetí hodiny čistý a tak jsme se mohli vrhnout na přípravu oběda. Ten se opět povedl, ale někteří ho již považovali za večeři. Krátce po obědě se s námi rozloučila Martina s Petrem. Následovala výroba pomlázek, ošklivější polovina lidstva se ujala výroby velikonočních vajíček.
            Následovala ukázka nové formy výslechu a mafie. Tu zpestřoval neustále Valda v roli osmdesátiletého dědy z domova důchodců. Řada lidí proto tipuje jeho smrt v příštím mafiánském tažení hned v prvním kole.
            Vzhledem k pokročilé noční době jsme šli spát.

Pondělí 1.4.2002

            Jelikož se dnes nepracovalo a navíc byl státní svátek, tak se vstávalo až v devět. Do půl desáté jsme plnili náležitosti velikonočního pondělí. Po rozdělení ukořistěných velikonočních vajíček jsme se nasnídali, sbalili a po úklidu se rozjeli do svých domovů.