Království a mafie - Velikonoce (hospital Kuks) 29.3.-1.4.2002

sepsala: Věra Novotná


zelený Čtvrtek 28.3.2002
        Nechápu podle jakého klíče jsou velikonoce vypočítávány, ale letos narozdíl od loňských, které jsme strávili přímo pod sněhem, byly slunečné a teplé.

velký Pátek 29.3.2002
        Z Prahy jsme odjížděli Jitka a Petra (nové tváře), Martina s Petrem, kteří přišli pozdě. V domnění, že jedeme bez Martiny a Petra, jsme si nekoupili hromadnou jízdenku :( Přišli až když jsme šli od pokladen. Cesta proběhla živě, vyzvídali jsme na nových tvářích (Jitce a Petře) informace. Po příjezdu do Hradce Králové nastal organizovaný chaos, hledali jsme kluky z Chocně a správný autobus. Chaos byl vyřešen tím, že hledaným autobusem přijel z Brna Jirka a mobilem volal, že už nás vidí. Připomínalo to hru: "Samá voda..., přihořívá..., hoří!" Autobus byl narvaný k prasknutí. Tonda začal vyprávět o svých operacích, moje zvědavost se ptala... a Petra se sunula k zemi, museli jsme ji křísit. Z tohoto důvodu byl na nadcházející víkend vydán seznam zakázaných témat.         Po příchodu do hospitalu jsme objevili slintající dogu Otylku, která nejdříve vypadala, že nás sežere, ale později se ukázala jako velmi přítulná. Našli jsme pana kastelána, který nás ubytoval přímo v klášteře. Během večeře přijela ještě Dita a Kris a Břéťa. Po večeři jsme se vzájemně seznámili. Potom jsme hráli mafii. Vylosovala jsem si katányho, ale ošklivý dědek Valda mi nevěřil a předhodil mě poctivým občanům, kteří mě schutí popravili. Mafiáni byli Petr, Jitka, Dita. Martina neudržela herní solidaritu s hráčí a vždy hlasovala s mafiánem Petrem, tím mě jako katányho namíchla. Měla jsem jí hned popravit :) Jako Ditu :)

bílá Sobota 30.3.2002
        Vstávali jsme v půl osmé. V půl deváté jsme odcházeli do nedalekého Betlema (cca 3km), kde jsme měli přerovnat klestí. Po cestě jsme hráli oblíbenou hru "Asasyni". Během prvních dvou hodin, bylo kolem tolik mrtvol ... Moje maličkost podříznutá Jardou, byla pomstěna, naštěstí se našli svědkové mé vraždy. Po příchodu kastelána jsme dostali za úkol čistili sochy Matyáše Brauna v Betlému. Práce něžná. Ve vybagrovaném jezírku našli Rosťa, Kris a Jirka kolem 5 kč, které přibyli do naší pokladničky. Potom jsme odnesli pracovní nástroje zpět do hospitalu a vrhli se na vaření oběda. Tonda s Jardou vařili speciál oběd. Také jsme zjistili, že nějaká bestije nám snědla buchtu. Největším podezřelým je Igor za spolupráce Otýlie. (boxer s dlouhým čumákem a doga) Začínalo se stmívat, ale Tonda s Jardou stále neměli vařeno. Takže nakonec vzali chleba s máslem a mohli jsme vyrazit ven, pokračovat ve výcviku proti mafii.
        Pro odlákání pozornosti, kdy šli Tonda a Rosťa umístit náhrobky, jsme se pokusili seřadit na kládě dle velikosti a dle abecedy. Potom jsme mohli začít výcvik. Hledali jsme "Tajné schránky". Bohužel se mi u třetí schránky podařilo vzít místo první cedulky poslední, tím pádem moje skóre kleslo, ale nedala jsem se a bojovala. Když už nebylo vůbec nic vidět, zbalili jsme věci a šli zpět. Při večeři jsme byli vyhodnoceni. Vyhrál Jakub! Byl odměněn tajnou zprávou, Jarda mu ji potom snědl, takže si ji už nikdo další nepřečete.
        Po večeři jsme si zahráli mafiánský poker. Vyhrál Jirka, známý hazardér. Ti co měli nejhorší skore, si měli pro sebe vymyslet úkol. Nakonec naší nedůsledností nikdo žádný nesplnil. Poté jsem byla donucena mučit kytaru. Krátce na to jsem přišla o hlas a prsty a nakonec jsem při tom usnula.

květná Neděle 31.3.2002
        Ráno jsme měli slíbenou prohlídku. Průvodce asi zapoměl, že se mění čas, takže jsme museli trochu čekat. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí, které si přečtete v dalších článcích. Potom se pracovalo (hrabali jsme listí, sbírali odpadky, čistili kašnu a rovnali klestí). Musím prásknou na Petra, že se dost flákal. Za to Rosťovi a Valdou se podařilo vybagrovat z další kašny 30,30 Kč. Pomalu se z nás stávali boháči. Po obědě jsme se rozdělili. Kluci šli obstarat něco na náš zadek a my ženský jsme vyrazily do hospody. V hospodě jsme si daly kafe a vyžebraly spoustu víček od piva. To, aby nám chlapy mohli závidět , kolik jsme toho vypily. Po příchodu začala chemie nad vajíčky. Vajíčko musí být správně teplé i vosk musí být správně rozehřátý, aby dobře držel. Prostě umění. Díla byla skvostná. Teď mě mrzí, že jsem žádné nevyfotila. Po večeři jsme hráli opět mafii. První kolo jsem šéfovala. Mafiáni byli Petra, Kris,?. V druhém kole jsem byla vylosovaná jako mafián spolu s Valdou, Břéťou. Nakonec mě odstřelil katány Tonda. Tonda nakonec hry předvedl dobrý tah, ale bohužel mu nikdo neuvěřil, takže vyhrála mafie - Valda!

velikonoční Pondělí 1.4.2002
        Probudili jsme se docela pozdě. S Rosťou jsme se převlékli alespoň na posledních pár hodin do kostýmu. Proběhla bitka o zadky. No sednu si na něj. Jako první odjela Kris s Břéťou, měli to 8! hodin cesty domů. Potom jel Jirka, Valda, Jakub. Skupinka: Petra, Jitka, Tonda, Jarda, Dita, Rosťa, Věra, se vydala do pevnosti Josefov u Jaroměře. My s Rosťou jsme málem nestihli vlak, museli jsme vyúčtovat s panem kastelánem, který nebyl od rána k nalezení. Asi se bál pomlázky. Nakonec jsme získali o cca 500 Kč víc, než jsme čekali, takže máme příspěvek na něco dalšího.
        Po sprintu na vlak, kdy jsem málem dodýchala, jsme dojeli do Jáchymova. Rosťa nás bezpečně zavedl k pevnosti. Statečně jsme přežili nebezpečnou prohlídku v podzemí cihelné pevnosti. Průvodce byl opravdu veselý člověk s velmi morbidním humorem. Všem doporučuji! Potom jsme si prohlídli město s tvrdě urbanistiskou klasicistní zástavbou. Měli jsme málo pití, chtěla jsem koupit v hospodě 2litry, ale dostala mě cena - 150Kč! Potom se Dita, Jarda, Tonda vydali na vlak. Náš pražský zbytek si ještě prohlídnul kostel postavený na starých zdí hradu, kus zajímavě urbanisticky řešeného města a nechutně nacpaný autobus do Prahy, takže jsme nakonec dojeli domů vlakem.