Sodden (Žichlínek, okres Česká Třebová) 10.–12.5.2002

sepsal: Jirka Hovorka


Pátek
Letošní bitva u Soddenu se konala u obce Žichlínek (kousek od České Třebové). Přijel jsem už v pátek a na tábořišti našel ze známých Kris, Julču, Zuzku, Břeťu a jejich kamarádku Kristýnu. Později dorazil Valda s Kubou a Jardou. Po vybalení se a vzájemné ukázce fotek přišla na řadu registrace, která se obešla bez větších problémů i když některé „papírové“ zbraně vzbudily velký ohlas. Krátce po setmění jsem si zajela naše pětka (Já, Valda, Kuba, Jarda a Břeťa) na klobásu do hospůdky kam později dorazila i většina bojovníků. Krátce po našem návratu na tábořiště nám zavolala Věrka se sLOnem, že jsou právě tam u hospůdky (u té samé ve které jsme si pochutnávali na klobásách) a že neví kudy dál. Po vyčerpání dvou nápověd (přítel na telefonu a publikum) se jim podařilo najít cestu do tábořiště.

Sobota
Na rozdíl od PP se začínalo bojovat až dopoledne. Po vysvětlení pravidel a organizačních pokynech začaly v jedenáct hodin tuhé boje o města, pevnůstky, brody a vesnice ve kterých se mohly vybírat v určitou dobu daně v podobě herních předmětů (několik instantních životů).
Průběh bitvy byl velice různorodý. Vždy měla nějaká ze stran převahu, ale nikdy jí nevydržela delší dobu. Nejhůře se bojovalo v hustě zalesněné Temerii, kde byl těžce prostupný terén a navíc někteří Temerijci si vykládaly pravidla po svém. Na závěr se odehrála na jednom z brodů řeky Yarugy krátká bitva všech stran. Tu díky lsti vyhrála Bílá strana. Bitvu zakončil večerní turnaj.