Malá Mae roste... (víkendovka ZČ HB Orchis) (Průhonice u Prahy) 17.–19.5.2002

sepsal: Martin Perlík


        Víkendovka Malá Rae roste...
        V pátek před polednem jsem nasedl na autobus směr Průhonice, abych vyzvedl od Trpaslíka klíče od školky a zjistil, co kde budeme dělat. Trpaslík mě čekal na náměstí, že má špatnou zprávu – práce není a asi ani nebude, protože náš chlebodárce je velmi vytížen a zapomětlivý. Takže jsem se vracel do Prahy jen s klíči a s tím, že na víkendovku má dorazit méně účastníků než organizátorů.
        Ve čtvrt na devět večer na Hlavním nádraží v Praze sraz. Sešlo se nás tam celých devět!
        Takže víkendovky se zúčastnili Toni, Hyman a Pepa za Orchis, Anička za Rezešime, Marta za Slunovrat, Hynek za Modrý kámen, já za KPL (tuto zkratku si různí lidé vykládají různě) a Libor za hnutí Duha. Ještě se ukázal Tomáš, ale ten nás brzy opustil a akce se neúčastnil.
        Ve školce v Průhonicích bylo učiněno slavnostní rozhodnutí, že se program ruší a protože nevíme, jestli práce bude nebo ne, tak se vyspíme a uvidíme.
        Poté, co jsme se usadili bylo zjištěno, že jsme velmi dobře zásobeni hudebními nástroji. Nejvíce bylo fléten – tři, jedna kytara a plno dalších nástrojů místních. V hudebním duchu se nesla celá víkendovka.
        Sobota ráno, budíček, jak jinak než flétnou. V 8 jsme dorazili před bránu a tam na nás čekalo překvapení – práce.
        Práce v botanické zahradě, a to velmi inspirativní – plení záhonků s růžemi. Jako nejlepší plečka se ukázala Marta. Den příjemně ubíhal, na rozpálené zahradě, až za příjemného drbání uběhl.
        Po práci sprcha a návrat do školky, zde jsme se opět věnovali hudebním nástrojům a odpočívání. V deset hodin večer padl nápad, jít se projít do parku. Fakt, že zavřeli už před třemi hodinami nikomu očividně nevadil, protože Toni zná díru v plotě. Díra se ovšem nekonala, protože už ji stihl někdo spravit. Nám ovšem nic nebránilo přelézt zeď a druhé straně parku a proniknout tak nepozorovaně dovnitř. V parku byla tma, tak jsme se brzy vraceli zpět, cestou jsme potkali jen bandu mladíků, kteří šli na ryby.
        V neděli už jen uklízení, balení a cesta domů, pro mne jen do Prahy, pro mnohé jiné až do Brna.
        Můj dojem z víkendovky je docela dobrý, i když se vyskytlo málo lidí a program se nekonal. Stejně jsme byli v sobotu večer dost unavení a hudební nástroje nám vystačily. Sešla se zajímavá a různorodá banda lidí, i když půlka byli organizátoři.

Zplodil: Martin