Africká noc (Toulcův dvůr) 14.–16.6. 2002

sepsala: Jirka Hovorka


Pátek
Sraz byl v 18:00 v Praze v Toulcově dvoře. Tou dobou jsem byl ještě v autobuse směrem na Prahu a tak jsem dorazil na víkendovku trochu později.
V Toulcově dvoře jsem nalezl ze známých Verku se sLOnem, Juru, Martina, Tonyho a dalších pár odvážlivců (neproběhla žádná seznamovačka). Zpívalo se a občas někdo zašel zkontrolovat past na Papouška Chocholatého. Spát se šlo okolo půlnoci.
Sobota
Budíček byl v sedm ráno. Následovala snídaně sestávající se z chlebu s tím co kdo chtěl a čaje. Pak jsme vyhledali správce a ten nás provedl po areálu Toulcova dvora. Zároveň nám řekl co všechno by bylo dobré přesunout, sesbírat a tak. V průběhu naší činnosti se k nám přidala paní Strejčková (předsedkyně ZČ HB Botič) a Veronika. Absolvovali jsme spoustu zajímavých přednášek a prohlédli si Špýchar.
Pak začalo pršet a tak jsme si zahráli Mafiánský poker. Stihli jsme jen dvě kola z toho jedno bylo ukázkové. Zde se objevila taktická psychologická bitva, kterou jsem díky zkušenostem z Kuksu vyhrál Já.
Následoval transport nahrabané trávy ke stohu. Při této činnosti se nejvíce zviditelnil Jura při řízení valníku s trávou. (Doporučuji výcvik ala „seno – sláma“.). V mezičase jsme se pobavili pohledem na kozy, které se nám neustále posmívaly.
Jelikož mi nikdo nechtěl pomoci s vypracováním laborek, tak jsem se odebral domů.)