PaRaNoiA II. (hrad Lukov) 27.8.–9.8.2002

Letopisy sepsal: Jirka Hovorka


Pátek
      Tábor sice začal o týden dříve, ale zkouškové mi končilo v pátek 2.8. a tak jsem dříve přijet nemohl.
      Z Prahy jsem vyrazil vlakem v 13:25 přes Otrokovice do Zlína. Díky zpoždění vlaku (celkově asi 3 hodiny) nastal problém s dopravou ze Zlína do Lukova. Místo do Lukova jsem tedy jel do Velíkové, což je vesnice kousek od Lukova a zbytek dojít pěšky. Okolo desáté večer jsem dorazil k buňce, kde jsem narazil na čtyři účastníky. Ti se pokoušeli ze sebe smít Lukovskou špínu. Jednu z nich – Mawenzi jsem znal z Brna, další byla její kamarádka a zbylé dva jsem viděl poprvé. Když jsem přišel na hrad, tak jsem našel všechny u ohně. Tedy všechny krom Usúla který si četl.

Sobota
      Vstávalo se kolem osmé. Po snídani jsme vyrazili k buňce, kde jsme posíleni melouny, nabrali čerstvé zásoby a dotáhly je na hrad. Pak jsme vyrazili do lesa pro pár klacků a mohl být oběd. Tentokrát to byla krapet hustší zelňačka. Krátce po čtvrté hodině začala hra. Oproti loňsku přibylo mrtvých a nemocných. Nemoci se získávaly daleko snadněji a mnoho jich bylo přenosných. Hra skončila v osm. Po večeři přišel na řadu balet a po něm se šlo spát.

Neděle
      Vstávalo se kolem sedmé a po snídani se začalo pracovat. Lenochodi s Jardou pracovali u Šamana a všichni ostatní krom služby v kamenolomu.Pracoval jsem až na konci řetězu a tak jsem mohl vidět jak nám Svatojánka roste před očima. Krátce po jedné byla Svatojánka zas o nějaký ten metr vyšší a tak jsme se vrhli na oběd. Dnes byla rýže na sucho s různými přísadami ve stylu „Švédského stolu“.
      Po obědě se šla většina lidí koupat, zbytek se věnoval úklidu hradu. Ve zbytku večera se hrála hra. Tentokrát s přispěním pár kapek deště. Na konci dne se některé postavy radovali z tučných zisků, jiní se spokojili s vlastním životem. Po večeři se odehrála další dvě představení – Tragedie a Komedie. Opera byla odložena a tak se šlo spát.

Pondělí
      Dnes jsem měl službu a tak jsem vstával o hodinu dříve. K snídani jsme udělali tradičně chleby s máslem a marmeládou a čajem. Několik chlebů jsme ozdobili pěknými sluníčky. Po snídani jsme šli pro vodu a na nákup. Následovala svačina a příprava oběda. Připravili jsme špagety s masem, rajským protlakem a sýrem. Jídlo se nám povedlo a i přes jeho velké množství brzy došlo.
      V průběhu dne bylo vzneseno několik obvinění, ale v průběhu vyšetřování byla všechna stažena a tak mohla začít hra. Dnes byly kupodivu vybírány i ty doly, které se nacházeli na hranici herního území.
      V kraji se také objevili výběrčí daní a ne všichni přispěli na draka dobrovolně.
      Po večeři která se sestávala z chlebů s pomazánkou nebo sýrem nastalo dlouho očekávané vyslýchání a mučení. To ukončila až desátá hodina večerní.

Úterý
      Po budíčku a snídani přišla na řadu opět práce. Dnes bylo vytvořeno několik pracovišť. Kamenolom, jílování, buňka a pařez. Dostal jsem za úkol zajílovat jednu z mnoha hradních zdí a k tomu na pomoc tři libovolné pracovníky. Práce nám (Já, Kes, Jakub a Goblin) šla od ruky a tak byla zeď před obědem z půlky zajílovaná. Před obědem jsme šli ještě na dřevo a pak jsme se už pustili do leča s bramborami. Po polední přestávce začala hra ve které jsem hrál Kanibala. Pojídání hráčů bylo docela příjemné. K němu jsme si ještě otevřeli obchod s orgány a akupunkturu na dálku. Některé obchody např. Hospodský a Hospodská byla obzvláště povedené.
      Na konci dne se v kraji rozmohla lepra, ale díky včasné lékařské pomoci byla vymícena. Po večeři přišlo na řadu už poslední divadlo – Opera. Ta se povedla a po ní se šlo spát.

Středa
      Den začal stejně jako včera – budíčkem a snídaní. Po ní se začalo opět pracovat. Pokračovalo se na Svatojánce a bylo také několik menších pracovišť. Pokračoval jsem s Kes, Jakobem a Goblinem na jílování zídky. Naši práci přerušil déšť. K obědu měl být guláš, ale voda z nebes nám jídlo trochu naředila a tak jsme měli gulášovou polévku.
      Po obědě začala hra ve které se objevilo několik magických artefaktů a tak bylo o zábavu postaráno. K večeru se začali objevovat první bojovníci na bitvu.

Čtvrtek
      Po tradiční chlebová snídani jsme se vrhli na práci. Většina pracovišť už jen dokončovala zadaný úkol až na kadibudku která už byla hotová a Svatojánku které nějaký ten metr chyběl. Zeď se nám podařil zajílovat dříve a tak jsme pomohli našim spolupracovníkům u pařezu. V půl osmé večer byl pařez připraven k vyvrácení, ale závěrečnou část práce jsme si nechali na pátek. Oběd a večeři jsme díky naší pilné práci na pařezu zmeškali, ale jelikož byli k obědu ovesné vločky tak nám to moc nevadilo. Pak jsme šli ještě pro vodu a po dlouhém dnu jsem šel spát.

Pátek
      Ráno jsem vstal okolo osmé. Hrad byl už obležení bojovníků. Všichni nebyly dobyvatelé, někteří přijeli hrad bránit. Spolu s Šamanem a p. Sadílkem jsme se vrhli na pařez, který stále ještě odolával. V průběhu práce se k nám přidal i Usúl. Snad poprvé pracoval dobrovolně. Asi si chtěl vyžehlit nějaký z průšvihů. Když s pařezem nepohnula ani motorová pila a palice s klíny, tak jsme práci opět odložili. Ve zbytku dne jsme se vrhli na přípravu bitvy a odbyli si papírování.