Lukov 2002 (hrad Lukov) 9.–11.8.2002


Sepsal Jiří Hovorka

Noční boj
       Noční boj probíhal mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní. Mým úkolem bylo posílat bojovníky na questy a jelikož byl quest jen jeden tak jsem se také postaral o vlajky.
       Obě strany začínali se třemi vlajkami. Krátce před druhou hodinou se podařilo obráncům ukořistit jednu vlajku. Krátce před třetí hodinou se povedlo útočníkům ukořistit nějaké vlajky, ale jejich postup byl v některých případech v rozporu s pravidly.
       Hlavní je skutečnost, že při nočním boji nedošlo k vážnějším zraněním.

Denní questy
       Tuhé boje začaly v jedenáct hodin. První náš quest spočíval v získání artefaktu od kupce který se měl nacházet v okolí pařezu. Tam se také nacházel, ale nebyl sám. K pařezu přitáhla i stejně početná skupina útočníků a tak jsme svedli o artefakt tuhý boj. Díky horalům jsme zvítězili bez větších ztrát a tak nám kupec předal již zmiňovaný artefakt – zuby čelist nějakého většího zvířete. Vyrazili jsme na hrad kde na nás již čekal další quest. Tentokrát se jednalo o transport pitné vody na hrad. Tento quest se překvapivě obešel bez boje. Důvod jsme se dozvěděli až při příchodu na hrad – většina útočníků byla zaměstnána řadovkami v předhradí.
       Následovala bitva o Králky. Útočníci přitáhly později a zpočátku se jim nedařilo. Byly zatlačeni do širší části průrvy a boj uvázl na mrtvém bodě. Přišli tak na řadu osobní souboje které vyhráli obránci přesvědčivě 6:0. Útočníkům se podařilo za nejasných okolností Králky obejít a napadnout tak obránce zezadu. Díky této lsti se jim podařilo přes Králky projít a v cestě na hrad už jim nic nestálo v cestě. Na druhou stranu jim nezbývalo mnoho času k dobytí hradu.

Bitva o hrad
       Útočníci dlouho váhali s prvním útokem, ale nakonec se odvážili blíže k hradbám a začali boje o Předhradí a Jižní parkán. Několikrát se útočníci dostali až za most pod vstupní věž, ale vždy byly zatlačeni zpět. Totéž probíhalo u Jižního parkánu. Útočnici nakonec doplatili na své časté váhání a nestihly dobít hrad dříve než přijeli posily. A tak jsme hrad statečně ubránili.