Lukov 2002 (hrad Lukov) 9.–11.8.2002


Zplodil Smrt Martin
       Konečně nastal veliký svátek pro všechny smrti a valkýry - bitva na Lukově. I sešly se tyto temné postavy ze širého okolí, aby posloužily mrtvým z bitvy v odchodu do Walhally a umožnily jim následnou reinkarnaci.
       Pro mne, smrťáka, byla cesta na bojiště snadná, sice jsem se zrovna chystal na práci při nadcházející živelné pohromě, ale i tak jsem si tuto příležitost nemohl nechat ujít. Zhmotnil jsem se v předvečer bitvy v lese poblíž hradu Lukova. Co hradu! Ruiny! Nic jiného už z jeho slavných časů nezbylo.
       V noci probíhaly jen bezvýznamné šarvátky, jak se vojska oťukávala, to není žádná práce pro mne. Čekaje na pořádnou bitvu se bavím procházením liniemi, kde paranoidní obránci táborů tasí meč skoro na každého. Ubožáci, smrti stejně ublížit nemohou. Ráno jsem se pozdravil i s druhým smrťákem a spolu s valkýrami jsme obdivovali jeho novou kost, kterou používá místo kosy.
       Bitva započala zmatkem, který mne samozřejmě těší, protože by měl nahrávat smrti. Nestalo se tak, ubohé mrtvoly jsou tak zmatené, že ani nevědí, že jejich osudem je být odveden smrtí. Bojuje se o jakési záchytné body. Proti sobě stojí obránci hradu a útočníci. Občas se mezi nimi pohybují žoldáci, kteří mi velmi pomáhají, protože taková krvavá žeň by bez nich nebyla. Stává se, že bojovníci ani nevědí, jak mají bojovat a armády stojí bezradně proti sobě. Část armády útočníků a žoldáků je tak znechucena zmatkem, že odcházejí oblehnout blízké krčmy. Více se o průběh bitvy nezajímám a věnuji se vlastní práci. Žeň je bohatá. Každou chvíli si odvádím skupinku mrtvol, které po nějaké době reinkarnuji a dovoluji jim vrátit se zpět. Den se přehoupnul do své druhé poloviny. Probíhá bitva o Králky a dobývání hradu. Tady už odkládám svůj pracovní nástroj a kochám se bojem. Útočníkům se podařilo vyrazit bránu. A postupují na parkán, po strmém svahu se k parkánu blíží druhá část obléhající armády. Za cenu velkých ztrát se jim daří dostat na parkán. Zde ale naráží na tuhý odpor obránců. Za zvuku bubnů probíhá bitva o parkán. Útočníkům se nedaří prorazit obrannou linii a tak po nějaké době obránci hradu vítězí.
       Čekám ještě na druhý den. Má probíhat v aréně boj muže proti muži. Aréna je na dlouho, mrtvol málo, a tak se loučím s kolegou smrťákem a valkýrami a přemísťuji se tam, kde mne bude více potřeba.