Potáborová víkendovka (hrad Veveří) 18.-20.10.2002

sepsala: Jirka Hovorka


Pátek
Na hrad Veveří, kde se letošní „potáborovka“ konala přijelo 26 lidí. Již z názvu akce je patrné kdo se dostavil. Krom mnoha účastníků tábora přijeli také: Kris, Ondra, Karel, David a Jura. Jelikož jsem to měl nejblíže tak jsem dorazil ke hradu první a očekával příjezd Věrky a sLOna, kteří se chopili organizování této víkendovky. Čekání jsem si zkrátil zevní prohlídkou hradu.
Byla již tma když dorazily kovové stroje s koňmi pod kapotou. Z nich vystoupili Věrka se sLOnem a Davidem a z druhého Marta. Ostatní dorazili později.
Ubytovali jsme se přímo na hradě a bylo zahájeno prohlížení fotek a videa. K vidění bylo video z PsB Paranoia II a následné bitvy, Silvestru, BPA a také kravičky. Nejednalo se sice o video z žádné akce, ale o to více bylo oblíbené. Pro velký úspěch bylo několikrát opakováno.
K večeru jsme si zahráli několik hrátek. Nejzajímavější bylo asi soupeření dvou lodí z univerzit Oxford a Cambridge. Oproti klasickému závodu zde příliš nešlo o správné pádlování, ale o přesedání z jedné lodi do druhé. To se lépe dařilo zástupcům Cambridge a tak jsme po zásluze vyhráli.

Sobota
Ráno byl budíček velmi brzy a to kvůli práci. Byl to asi největší důvod proč se někteří lenoši nedostavili. Práce spočívala v odklízení listí s hradu a okolí. Nejdříve jsme odklidili listí z nádvoří a pak z cesty ke hradu. Těsně před koncem odklízecích prací se dostavil Jura. Listí jsme odklízeli kvůli místní slavnosti – Hubertově jízdě. Pro nás byl ale důležitější oběd, který se nijak nelišil od běžných Lukovských jídel.
Po obědě se dostavila Mawenzi. Ta s sebou přivezla 3 dorty z oslavy jejích 18. narozenin. Nejdříve dostala hobla a pak byly dorty snědeny. Po vytrávení nastal čas na nějakou pohybovku a tak jsme se vydali před hrad. Tam jsme si zahráli bitvu beze zbraní. Byly tři družstva a každé představovalo jinou armádu. Cílem bylo vyvraždit členy ostatních armád. K tomu byly zavedeny hodnosti. Kdo měl vyšší hodnost byl automaticky vítězem souboje.
Před soumrakem si ještě několik zájemců zahrálo disk a pak jsme šli shlédnout opět kravičky. Po nich následovalo několik hrátek a večeře. Poslední z hrátek byla Mafie. Byla to jedna z těch zajímavějších. Dokud se mohly Mafiáni neshodnout, tak se neshodli a nikoho nepopravili. Na druhou stranu se ani řádným občanům nedařilo Mafiány popravit. Kupodivu největší úspěch přinesla poprava Catániho, protože poté byly všichni tři mafiáni odhaleni a po zásluze popraveni.

Neděle
Ráno se vstávalo poměrně pozdě. Po snídani jsme si ještě zahráli disk. I když některým dělala ze začátku (vyjímkám i ke konci) přihrávka problémy, tak se nám podařilo si 69 x přihrát bez spadnutí disku na zem. Pak jsme se sbalili a začali se rozjíždět do mnoha koutů naší vlasti.