Trpasličí víkendovka (1.-3.11.2002)

sepsal: Jirka Hovorka


Pátek
Sraz byl v 19:40 v Turnově na nádraží. Zpoždění vlaku nebylo zas tak velké a tak nás bylo v osm sedm. Vydali jsme se ulicemi Turnova a po chvíli jsme stanuli před branami Hrubého Rohozce. Prošli jsme parkem a vpadli do hradu. Nějaký trpaslík nás uvítal a ubytoval. V devět hodin přijel Jarda, kterému se cstování zalíbilo a tak měl krapet delší cestu. Po večeři z vlastních zásob nás přivítal správce zámku a oznámil nám že nás bude chránit v noci pes. (Znamenalo to zákaz vycházek.)

Sobota
Budíček byl v sedm hodin. Jelikož se pracovalo od osmi a čekala nás ještě snídaně, tak jsme do čtvrt vstali. Snídaně byla ještě z vlastních zásob. Po ní nastala práce. Byla stejná jako před čtrnácti dny na Veveří a tak se nám do ní hodně chtělo. Dokonce tolik, že jsme pracovali až do tří hodin. K obědu byly těstoviny s omáčkou ve které bylo prý i maso. Po obědě jsme ještě sušili věci, protože v průběhu prací pršelo.
Odpoledne nastala honba za talismanem. Postupně jsme při putování podzemím plnili roztodivné úkoly jako třeba hlavolam se znameními zvěrokruhu, divadlo pro královnu Trpaslíků a další. Nakonec jsme přemohli trpasličího mága který měl baziliščí úmysly. Mága jsme prohledali a našli u něj hledaný talisman. Po něm následovala mafie, která dopadla opačně jako minule na Veveří. Mafie byla nebezpečně přesná a trefovala se již v prvním kole. Před spaním jsme si ještě zahráli vypečenou hru „nakresli a popiš“.

Neděle
Budíček byl v 7:30, protože nás od půl deváté čekala prohlídka zámku. Prohlídka byla zajímavá. Škoda že majitelé zámku vymřeli, takhle se do něj necpou skoro žádné peníze a chátrá. (Snad nedopadne tak strašně jako Lukov.) Poté jsme se začali rozjíždět domů.


Zpět na Trpasličí víkendovku 2002         Zpět na proběhlé akce