Úvod Pražský klub Organizátorům Hnutí Brontosaurus

 Klub přátel Lukova
Úvod
O nás
Hrad Lukov
Místa kam jezdíme
Jak se zapojit
Organizátoři
Kursy, školení
Napsali o nás
Naši partneři
Kontakty

 Forum

 Plánované akce

 Kronika - fotogalerie
2012
2011
2010
2009 a starší

 Lukovské království
Jméno:
Heslo:
 

wired by CESNET2

Klub přátel Lukova

Připomínky ke stránkám,
fotky, texty...
posílejte na
vera(tečička)konupkova
(zavináček)
centrum(bod)cz

© 1996 - 2009
>>Úvod >>2003 >>Irská víkendovka

Irská víkendovka (hrad Veveří) 7.-9.2.2003

Osoy, které se zůčastnili:
       Dana + Jana (nováčci Brontosaurů), Alžběta, Didi, Marta, Julča, Kes, Kris, Petra + Standa, Jirka, Jarda, Tonda, Jura, Pepa, Petr, Půlka, Michal, Martin, Rosťa + Věra
Na chvíli se objevili i Mawenzi a Gumídek
a na mžik přijeli i naši organizátoři jednoho z táborů na Lukově: Hanka Teichmannova, Dušan Pilko, Luboš Janků

  • V pátek jsme scháněli klíče od hradu, nejříve od kostlivce a nakonec jsme museli sehnat žezlo krále, neboť mezi organizátory vznikl menší informační šum :) Ale nakonec jsme se do hradu přece jen dostali.
  • Po seznámení jsme každý ztvárnili své jméno a potom už Věra začala vysvětlovat základní kroky irských reelů.
  • V sobotu jsme přenosili několik tun železa. Díky velké ledovce, se to neobešlo bez zranění. Petr si zlomil dva prsty, Dana se praštila pořádně do nosu a Jarýsek po hlavě. Pro nás to byla akce zatím s největším množstvím úrazů :(
  • Po obědě jsme se testovali, jestli jsme chlapy nebo ženský. Jediný, kdo se ukázal být ženou, byl Tonda, zbytek osazenstva jsou prokazatelně chlapy. Potom proběhl soud s červenou Karkulkou, za to že znásilnila Vlka. Souběžně s tím proběhla organizátorská porada Lukováků. Karkulka byla nakonec zproštěna viny a mohli jsme jít na chvíli ven.
  • Venku jsme si zahráli na Lochneské příšery, které mají velmi citlivý ocásek. Postavili jsme "skoro" čtvercový dům a zkusili se honit jako číňani. Potom už byla tma a tak jsme šli zpátky.
  • Po svačince a trávicí pauze jsme se opět pustili do tance. Po zopakování kroků a několika tanců jsme se pustili do irské polky. Ta slavila vcelku úspěch. Tančilo se s malými přestávkami skoro až do rána. Věra (teda jako já) odpadla po půlnoci a zbytek nadšenců tančil dále. Takže jsme nabyli nakonec dojmu, že jsme vás snad něco přece jen naučili. Teda aspoň tu polku :)
  • Ráno po sladké snídani, jsme šli na prohlídku hradu. Mohli jsme pozorovat, co všechno se od minula změnilo.
  • Po prohlídce většina běžela na autobus. Mawenzi s Kes odvezl tatínek. Pro Martu přijela maminka, Brňáci se prostě maj! A my po úklidu vyrazili do Prahy.


K dispozici je:

Zápis Julči Svatoňové