Úvod Pražský klub Organizátorům Hnutí Brontosaurus

 Klub přátel Lukova
Úvod
O nás
Hrad Lukov
Místa kam jezdíme
Jak se zapojit
Organizátoři
Kursy, školení
Napsali o nás
Naši partneři
Kontakty

 Forum

 Plánované akce

 Kronika - fotogalerie
2012
2011
2010
2009 a starší

 Lukovské království
Jméno:
Heslo:
 

wired by CESNET2

Klub přátel Lukova

Připomínky ke stránkám,
fotky, texty...
posílejte na
vera(tečička)konupkova
(zavináček)
centrum(bod)cz

© 1996 - 2009
>>Úvod >>2004 >>Irská víkendovka

Irská víkendovka III. (zámek Bučovice) 13.-15.2.2004

Bylo nás tu nečekaně hodně:
       Lenka (Kocmannová) + Lenka portrét podruhé :o), Věra (Novotná) + Rosťa (Konůpka), Kristýna (Rendlová), Kris (Kristýna Straková), Krista (Kristýna Ketmanová) , Zuzka (Zuzana Bednářová), Emerwen (Zuzana Vavrečková), Julča (Julie Svatoňová), Jarka (Jaroslava Machková), Bětka (Alžběta Musilová), Kateřina (Pavlisková), Lenka (Platilová), Terka (Tereza Botlíková), Petka (Petra Severýnová), Zdenka (Solaříková) + Honza (Jan Kubata), Kes (Jana Vidláková) + Ftoz (Martin Hyška), Martina (Dostálová) + David (Janeček), Ivo (Hlaváč), Jura (Jiří Maršál), Honza (Jan Stránský), Marek (Neužil), Tonda (Jan Půlpán), Jarda (Jaroslav Dostál), Kuba (Jakub Dostál), Zoro (Lukáš Zavřel), Valča (Jan Zeman), Petr (Šafra), Robby (Robert Kubáň), Tonda (Antonín Doupal), Pája (Pavel Ecler - katelán)


  • Pátek byl dosti chaotický. Přibylo několik nových tváří. Na začátek byla hustá seznamovačka s dřepováním, na kterou doplatili především organizátoři, tím že se po zbytek víkendu po schodech přímo plazili. (No pochybuji, že jste si při tom stihli zapamatovat všechna jména...) Po ní jsme začali s vysvětlováním základních kroků reelu a prvními dvěma reelovými tanci. Na závěr pro obveselení, se tancovala irská polka :)
  • O půlnoci přijela větší skupinka z Chocně a začalo vysvětlování podruhé. Spát se šlo kolem jedné hodiny, za mohutného chrápání již unavených tanečníků :o)
  • V sobotu jsme vstávali v 7:30. Choceňáci chystali snídani a v půl deváté jsme byli rozděleni na 3 skupinky: dřevaři, suťaři, stěhováci. Práce šla rychle od ruky, ale dřeva bylo fakt hodně. Hráli jsme zajímavou počítačovou hru, jak poznamenal Petr. Kastelán běhal po zámku a dělal další levely: hledal komůrku, do které je možné nastrkat dřevo, a každá vždy byla dál a výš než ta předchozí :))) Suťaři pro změnu rozhýbali nohy po včerejších dřepech, takže bylo prostě veselo. K obědu byla polévky v chlebu, teda spíš to připomínalo chleba vytažený z loďáku, ale aspoň tam byl trochu cítit česnek. Pak jsme dostali zákusek přímo od kastelána, spoustu větrníků! Potom jsme četli irské "málokrevné" pohádky, odpočívali a sbírali sílu do dalšího tančení.
  • Zhruba v 17:30 se začalo znovu tančit. Nejdříve se zopakovali tance ze včerejška. Lenka ukázala irský step. Pak jsme vysvětlili jigové kroky, ukázali slipjig a hornpipe, a tančili a tančili. Kolem 21 hodiny byla pauza na večeři a po ní se kreslili portréty. A potom se šlo znovu tančit. Už to vypadalo mnohem líp a někteří taneční předváděli opravdu úžasné výkony. Spát se šlo po 2 hodině. Všichni značně vyčerpáni.
  • V neděli se vstávalo kolem 8 hodiny. Ještě jsme rychle donosili dřevo a pak rychle na prohlídku zámku. Ta byla pojmuta jako soutěž a mě se moc líbila. Potom jsme uklízeli, dojídali zbytky a loučili se. My kdož jsme odjížděli až ve 14 hodin, jsme stihli ještě zatančit pár tanců, ale pak už taky rychle na vlak do Brna. V Brně se jsme se rozdělili do všech možných i nemožných světových stran a my Pražáci se vydali do Prahy.
  • I přes značné množství lidí se mi víkendovka moc líbila. Snad proto, že tu byli jen samý fajn lidi.
  • Věra


K dispozici je:

3 fotky od Petra Šafrada - 01.jpg, 02.jpg, 03.jpg
100 fotek Martina Ftoze Hysky