Stíny Ank-Morkporku (hrad Lukov) 29.7.-9.8.2006


Úterý - nalezení svědka, tedy psa z místa činu, přepad vrtulníkem, Gaspoda potřebuje zjistit rozdíl mezi mužem a ženou
Komentář: Rosťa Konůpka

(foto: Věra Konůpková č.DSCF0242)
Dvojice Ála a Kuba/Karotka se podle otisků pacek snaží zjistit, který pes byl na místě vraždy pana Desetníka. Aby se od sebe příliš nevzdálili a kryli se navzájem, mají dohromady svázané nohy - nová a progresivní metoda Ankh-Mororské hlídky!
PS: Ála měla tu nohu v sádře už předtím. :-)



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0244)
Dvojice čekatelů řeší obtížnou šifru, která je má přivést na jméno psa Gaspody, svědka vraždy pana Desetníka.



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0245)
Organizátoři dohlíží na čekatele - Míša, Honza, Rosťa, Lucka, Ája.



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0246)
Právě když hlídka chtěla předvést zadrženého svědka, psa Gaspodu, nad hradem se nečekaně objevil velký dravec - DRAK! :-)



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0247)
Drak, alias vrtulník/helikoptéra (podle toho zda to byl samec nebo samička) se nad hradem občas objeví, cvičí tam totiž na skalách záchranu uvízlých lidí. Na fotce není vidět, jak spouštějí na vrchol skály jakýsi koš se závažím.



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0250)
Čekatelé na klenbě paláce diskutují o Drakovi a jakou pro něj vybrat princeznu k večeři apod. Petra, Venda, Lukáš, Kuba/Karotka, Míša, Filip, Vojta.



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0250)
Pohled z klenby paláce na druhou stranu - nádvoří se stanem vylepšeným dvěmi plachtami (poněkud protékal), střecha na věži brány, vedle ni střecha nad břitovou (no podle výzkumů už to možná břitová věžice zase není) věžicí alias vlaštovčí křídlo.



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0252)
Strážník Reginald Půlbotka přivedl nalezeného svědka vraždy, psa Gaspodu. (Ája a Kuba/Karotka)



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0256)
Trol Navážka (Honza) v dobrém rozpoložení, evidentně se chystá něco k jídlu. :)



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0257)
Seržant Tračník se za velkého zájmu čekatelů snaží vyslechnout psa Gaspodu, vzhledem ke komunikační bariéře neúspěšně. V popředí vzorně sedící gaspoda (Kuba/Karotka), strážník Reginald Půlbotka v plášti (Ája) a proti nim v přilbě s lejstry seržant Tračník (Rosťa). Ve dveřích hospodářky Áňa, malá Krisa a Šaman, dále venku Dáša, Venda, Jarda, Vojtaz, Barča. Zády k nám v bílém tričku a slušivé šátko-čepičce Kuba, vedle něj Lukáš. Nad nim v šátku Hanka, Hana, Elvis, Dan, Filip a Kryštof.



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0261)
Čekatelé ženského pohlaví sestavují svůj popis, podle kterého i pes na 100% určí ženu. Bohužel dílo je tvořeno tužkou, takže není vidět. :-( Zleva okolo stolu jedno oko Báry, Markéta, Martina, Hana, malá Krisa, Áňa, Petra, Ála.



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0263)
A pro změnu stejné dílo čkatelů mužského pohlaví, kteří pracují na muži. Opět není nic vidět, zase tužka. :-( Opět zleva okolo stolu Tomáš, Kuba, Elvis, Vojta, Kryštof, Filip, píšící Lukáš v čepici nápaditě a elegantně vylepšené šátkem. :)



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0264)
Dámy prezentují jasnou ženu, nevěřící Jarda zkoumá velmi podrobně výsledek. Gaspoda vypadá spokojeně, ale není jasné zda z prezentace nebo z něčeho jiného, protože má v ruce (prázdný!) ešus. Zleva Gaspoda-Kuba/Karotka, Filip, zkoumající Jarda, Hana, Kuba, prezentující Petra a Venda.



(foto: Věra Konůpková č.DSCF0265)
Publikum naslouchá prezentaci, Kuba fotí. V publiku zleva Lucka, Filip, Vojta, malá Krisa, Lukáš, Tomáš, Jarda, Kuba/Karotka, Míša a Rosťa. Přednášejí Hana, fotí Kuba, dále přednáší hlava Petry a Vendy.