Stíny Ank-Morkporku (hrad Lukov) 29.7.-9.8.2006


Středa - svatby.
Komentář: Jarda Jírák

Pozdravit hvězdy je důležité, má-li být svazek manželský požehnán příchodem potomka. Vlevo ženich Kuba značně nervózní, první manželství se nezdařilo, podruhé už to nikdy není stejné. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0300)



,,Až se svatební průvod vydá..." Všichni již naslouchají libému zvuku srdcí svatebních zvonů, jen Taťka vzadu to trochu popletl a naslouchá pochodni. To víte, poprvé na svatbě a už mu dají do ruky oheň... (foto: Věra Konůpková č.DSCF0304)



Kdybychom měli bílá tílka a červené trenýrky, něco by mi to dost připomínalo... (foto: Věra Konůpková č.DSCF0305)



Vypli proud... (foto: Věra Konůpková č.DSCF0312)



Zapli proud... Filip svítí, kněz Kuba vede pevnou rukou obřad, Taťka sekunduje Filipovi, dále tu máme šťastný pár číslo jedna, šťastný pár číslo dvě, následují již pouze nespárovaní svatebčané (foto: Věra Konůpková č.DSCF0313)



Líbivé kouzlo delší expozice... Ájě jako by někdo vyretušoval z ruky cosi skleněného... (foto: Věra Konůpková č.DSCF0317)



Když koukám na tu pochodeň vzadu, říkám si, kde udělali soudruzi z... No to je jedno. Zleva: Jarda, Áďa, Venda, Alča, Péťa (foto: Věra Konůpková č.DSCF0320)



V pozadí krásně vyvedený Kryštof a vždy usměvavý svědek Kuba. V popředí Dan a Míša. Navlékání Šamanových prstýnku se zdánlivě neobešlo bez nehody, ovšem Míšino hořící ucho je pouze aurou šťastné události. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0321)



Tvrdý je chleba kněžích. Kuba vysílá tichou modlitbu za oba sezdané páry, Filip s Kryštofem svítí jako diví a Bára se odmítá fotit v takové společnosti. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0325)



Příchod k oltáři je vždy emočně silným prožitkem. Svědek Taťka přivádí Kubu. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0327)



Popis pro umělecké fotografy : zdařila ukázka práce s expozicí. Popis pro ostatní: ty velké šmouhy uprostřed jsou šťastní manželé, ty velké šmouhy okolo jsou svědci. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0329)



Hlavně neztrácet úsměv a ruku s pochodní! (foto: Věra Konůpková č.DSCF0334)



Irča a Petra, svatebčané podle práva a pořádku. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0335)



Šťastný pár, líbezná květina, Kubův úsměv prozrazuje hodně, Dan se tváří poněkud tajemně, naposledy jsem takový výraz viděl u kapra Vency den před Vánocemi... (foto: Věra Konůpková č.DSCF0337)



TUDY PROSÍM... Tentokrát to naštěstí nemusel říkat Smrť. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0339)



Už je to za námi, úleva je značná, teď už se bude jen veselit! (foto: Věra Konůpková č.DSCF0344)



Co by to bylo za svatbu bez pořádného cajdáku? Vlevo Hanka a Kris, vpravo Dan a Kuba v excentrické taneční kreaci z ostrova Hopsulaja. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0350)