Stíny Ank-Morkporku (hrad Lukov) 29.7.-9.8.2006


zatčení bytné na králkách
Komentář: Jarda Jírák

Čekatelům hlídky je představena mise. Kryštof se začíná tvářit odpovědně situaci, Kuba už to nevydržel a hledal útěchu u Taťky. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0060).



To, co vidíte, je záznam pohybu Kubova meče směrem doprava. Následující fotka nebyla z důvodu přílišné realističnosti záběru na internet umístěna. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0063).



Akce v plném proudu. Povšimněte si zejména Taťky v levé části fotografie, tato póza se na Lukově praktikovala velmi často, ovšem, pravda, při trochu jiných příležitostech. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0066).



Tak o támhletom jsem vám, říkala, holky. Kris, Bára a Áňa rozvrhují akci. Honza alias Navážka se vlní v pozadí. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0068).



Většina rekrutů přejala nový proud nakládání se zločinci, "Vlídná hlídka pro vlídné bídáky". Taťka, Elvis a Vojtové. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0072).



Velitel zásahu byl natolik horlivý předběhnout své svěřence, aby mohl akci zahájit, že zakopl a nakonec ke své velké lítosti zůstal úplně mimo dění, řekl bych dokonce přímo za větrem. Ája, Ála a Kuba. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0073).



Sejdeme se na World Press Foto. Péťa a Markéta. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0074).



Podezřelá klade odpor, "Vlídné bídáky" praktikuje již jen lidumil Taťka. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0075).



A takhle se to dělá v Rusku. Vojta a Jarda neutralizují Míšu... (foto: Věra Konůpková č.DSCF0077).



... zatímco zbytek soucitně přihlíží. Nějak takhle to vypadá na všech aktivních setkáních, ať už jde o Greenpeace či o Spolek chovatelů drobných vejcorodých živočichů.. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0078).



Jakmile vyloučíte nemožné, vše co zbude, jakkoli nepravděpodobné, musí být pravdou. Ehm, takže, rozumí tady někdo chemii? (foto: Věra Konůpková č.DSCF0079).



Cenzurováno... (foto: Věra Konůpková č.DSCF0080).



Ač to vypadá, že všichni pilně obkreslují kladívko, ve skutečnosti se jde na padělatele. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0081).



Dobře, dobře, berme to konstruktivně. Jestliže stanoviště E není tam, kde by mělo být, a stanoviště G je očividně na místě, které by mělo být podle všech teorií pravděpodobnosti přístupné pouze z vrtulníku, potom... (foto: Věra Konůpková č.DSCF0082).



S rostoucí nepřízní počasí rostla i spotřeba papírových kapesníčků. Co na to říkaly naše lesy, nám není známo. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0083).