Stíny Ank-Morkporku (hrad Lukov) 29.7.-9.8.2006


mafiáni unesli Šamana...
Komentář: Jarda Jírák

,,Šaman je v ohrožení, hlídko, do... Fine, do háje, co se tady pleteš?" Rosťa předvádí, jak lze bezpečnostní akci zmařit ještě před jejím začátkem. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0172).



(Útvar váhavého nástupu) se vydává do akce (foto: Věra Konůpková č.DSCF0173).



Šaman je v ohrožení života! Ale ten hrad vypadá v tuhle denní dobu tak romanticky... (foto: Věra Konůpková č.DSCF0174).



Akci Hlídky zpravidla předchází takzvaná přeHlídka, kde se zločinci seznamují se sborem, který je bude v případě přežití pravděpodobně zatýkat. Někteří členové zákonodárného sboru jsou natolik sympatičtí, že musejí po skončení zásahu provádět podstatně více zatčení než jejich závistiví kolegové. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0175).



Sympaťáci se ovšem najdou i na temné straně spravedlnosti. Zleva Áďa, Ája, Honza, Kuba a Míša (foto: Věra Konůpková č.DSCF0176).



Seržant Tračník v zajetí své krize osobnosti, pravděpodobně důsledek kvalitní konzumace nekvalitního tabáku při hlídání Mosazného mostu. Sekundují Kuba a Ája. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0178).



Honza donáší munici, Kuba se připravuje k útoku a Ája vypadá jako Rumcajs. Nemůžu si pomoct, ale já tam toho vousáče prostě vidím... (foto: Věra Konůpková č.DSCF0179).



Správný velitel vojenské akce dokáže zamířit úsměvem do objektivu za každé situace. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0181).



Útok! V popředí Jarda s Bárou, vzadu zleva Martina, Petra, Taťka, Vojta a Irča. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0185).



Nad krajinou doznívá poslední výstřel z ponožky, bandité jsou poraženi, z kompletně mrtvého zločince se stává kompletně zmatený seržant Tračník. Hlídka navrhuje pro jistotu kompletně zabít i tuto jeho zdánlivě usměvavou podobu. (foto: Věra Konůpková č.DSCF0186).



,,Víte, někdy si opravdu říkám, co my na těch lidech vlastně vidíme..." (foto: Věra Konůpková č.DSCF0187).