Úvod Pražský klub Organizátorům Hnutí Brontosaurus

 Klub přátel Lukova
Úvod
O nás
Hrad Lukov
Místa kam jezdíme
Jak se zapojit
Organizátoři
Kursy, školení
Napsali o nás
Naši partneři
Kontakty

 Forum

 Plánované akce

 Kronika - fotogalerie
2012
2011
2010
2009 a starší

 Lukovské království
Jméno:
Heslo:
 

wired by CESNET2

Klub přátel Lukova

Připomínky ke stránkám,
fotky, texty...
posílejte na
vera(tečička)konupkova
(zavináček)
centrum(bod)cz

© 1996 - 2009
>>Úvod >>2008 >>Irská víkendovka (březen)

Irská velikonoční víkendovka (zámek Bučovice) 21.-24.3.2008

Kdo všechno přijel tančit:
       Michal Andrysek, Martina Borecká, Petr Čech, Jaroslav Dostál + Veronika Tupcová, Jaroslav Filipi, Adam Fišer, Jana Holá, Martin Hruška + Adéla Benešová, Táňa Kašparová, Vít Kermes + Monika Dunajová, Doubravka a Věra Konůpková, Jaromír Krejčí, Tereza Kvasničková, Eva Macková, Lenka Macková, Zdeněk Ott, Jana Popovová, Kateřina Šuláková, Lucie Tomášová, Libuše Traplová, Karel Valenta



  • V pátek jsme zvládli základní krok a tance "Every Man Chance" a "The Walls of Limerick"
  • V sobotu ráno jsme se vrhli na bourání sýpky a pálení dřeva. Před obědem jsme postavili 4 Bučovické zámecké věže (knedlíky se bránili dovaření). A po obědě jsme v parku hráli hru Ekosytémy. Dle mého soudu, šlo o poměrně povedenou hru, aspoň my s Doubravkou jsme si ji užili :) Večer následovalo tančení Belgických tanců pod vedením Evči. Tančil se belgický "Jig" [žig], "mašinka", "polka"... Výuky dalších irských tanců se chopil Zdeněk: "An Lasair Reel" (ten zůstal nedokončen), "Nákří polka" a další. Předvedli jsme ukázku solojigu. Ale každopádně večerem vévodil belgický jig :o)
  • V neděli večer jsme přemisťovali vybourané cihly do sklepa a opět se pálilo dřevo. Práce neubývalo. Po pozdním obědě jsme okupovali cukrárnu, kluci šli na proutí a holky se pokoušely nazdobit vajíčka... Večer se opět tancovalo tentokrát s Věrou... "The Galway Reel", "Two Hands Country Dance", "The Fairy Reel", "Two-Hand Hornpipe", skotský marš a opakovali jsme již všechny naučené tance a povídali si o tancích obecně.
  • V pondělí ráno byla poslední zámecká prohlídka s kastelánem Pájou. Pak už rychlé balení. A těsně před odjezdem ještě jednou zatančit belgický Jig a úprk na vlak.
  • Mé obrovské díky patří Zdeňkovi, Karlovi, Víťovi, Evče, Jarýskovi, Pájovi, Lence, všem holkám kuchařinkám, nosičům kočárku a prostě díky vám všem, bez vaší pomoci a tolerance bych to nezvládla! V.
K dispozici je:

Pozor! Pokud chcete, aby se vám zobrazily všechny fotky, musíte se přihlásit!
66 Fotek Věry Konůpkové:
9 fotek - pátek večer, 27 fotek - sobota práce, hry
16 fotek - sobota tančení, vyhlášení Ekosystému, 14 fotek - neděle práce, pondělí odjezd


všechny fotky Very ke stažení.zip (normální kvalita, zaheslováno, 55MB)
všechny fotky Very ke stažení.zip (webová kvalita, zaheslováno, 4MB)

28 fotek Lubuše Traplové,
24 fotek Jardy Krejčíře,