Úvod Pražský klub Organizátorům Hnutí Brontosaurus

 Klub přátel Lukova
Úvod
O nás
Hrad Lukov
Místa kam jezdíme
Jak se zapojit
Organizátoři
Kursy, školení
Napsali o nás
Naši partneři
Kontakty

 Forum

 Plánované akce

 Kronika - fotogalerie
2012
2011
2010
2009 a starší

 Lukovské království
Jméno:
Heslo:
 

wired by CESNET2

Klub přátel Lukova

Připomínky ke stránkám,
fotky, texty...
posílejte na
vera(tečička)konupkova
(zavináček)
centrum(bod)cz

© 1996 - 2009
>>Úvod >>2008 >>Prádelníci I. - tábor

Prádelníci I. (hrad Lukov, Prádla) 28.6.-5.7.2008

Kdo všechno tu pobyl:
       Lukáš + Eliška + Olga + Šárka Bendovi, Vít Borůvka, Bartoloměj + Jaromír + Hana Černíkovi, Tereza Dlouhá, Jiří "George" + Petr + Kateřina Dražilovi, Miroslav Havlíček, Petra Horáková, Květoslav + Ivana + Lenka + Pavla Janošíková, Anežka + Barbora + Jana Kabátovi, hradní pán Šaman - Jan Kopa s jezevčíkem Luky, Anežka + Soňa + Alexandr + Matek + Vladimír + Votěch + Vladimír ml. Kozlovský, Matěj + Amálie + Ilona + Michaela Mlynárová Lukáš Strouhal, Jak Špeta, Tomáš + Jana Šrámkovi, Kateřina Štulcová, Zdeněk + Eva + Vlasta Zbožínková
dozor na námi měli: David Juříček, Jura Holík, paní archeoložka Langová, Radim Vrla z památkového ústavu Zlín




  • 1. turnus s převahou zkušených Prádelníků s vesměs staršími dětmi proběhl ke všeobecné spokojenosti účastníků i organizátorského týmu.
  • Všichni kuchaři si zaslouží hlubokou poklonu. Jarda s Hankou na 1. turnuse byli prostě skvělí, jejich zkušenost byla znát i při přípravě jídla pro vegetariány. Jen Sonina rodina se raději vyčlenila a vařila si dle svých hodně odlišných zvyklostí (pekli si i vlastní chleba), při čemž Soňa stačila i vydatně pomáhat Černíkům. Zeleninu jsme brali též od místního ekozemědělce. Jídelnu jsme pro velký počet strávníků dvakrát prodloužili.
  • V programu obou turnusů nechybělo časté koupání v rybníce, lezení na Králkách, nízké lanové překážky, noční hry včetně oslavy vánoc v hradním sklepení, výlety do ZOO a na Hostýn. 1.turnus měl jako obohacení (ale někteří považovali odsun z Prádel při střídání turnusů za trest) závěrečné noční přespání na hradě
  • Výtvarné techniky a ruční práce byly pro dobré počasí jen v menšině (materiál zbyl v krabici na příště), mnohem více se hrály hry po lese nebo na hradě. Ale hrálo se i na flétny a množství percussí, 1.turnus měl i Zdeňkovo dětské divadlo. Každý den se hrálo a zpívalo u ohně. Na hřišti letos nebyly houpačky a kolotoče, tak jsme si jen několikrát zahráli s míčem a trávili jsme tam mnohem kratší dobu než jindy.
  • Neměli jsme větší zdravotní problémy, v nemocnici ve Zlíně jsme byli jen dvakrát na kontrole (Šaman příliš přetěžoval zdravou nohu). Proti očekávání bylo jen málo klíšťat, hesla, že infikované boreliozou mají vychytat pouze organizátoři či jejich děti, se letos držel Renni. Ten si také ošetřoval i odřené nárty. Kvůli nachlazení sedmiměsíčního Vojty odjela rodina Kozlovských po noční průtrži mračen o 2 dny dříve.
  • George
K dispozici je:

174 fotek Petra Dražila - 40 fotek, 40 fotek, 40 fotek, 54 fotek
ke stazeni: 174 fotek Petra Dražila webová kvalita.zip 11MB

178 fotek - 40 fotek, 40 fotek, 40 fotek, 58 fotek