Úvod Pražský klub Organizátorům Hnutí Brontosaurus

 Klub přátel Lukova
Úvod
O nás
Hrad Lukov
Místa kam jezdíme
Jak se zapojit
Organizátoři
Kursy, školení
Napsali o nás
Naši partneři
Kontakty

 Forum

 Plánované akce

 Kronika - fotogalerie
2012
2011
2010
2009 a starší

 Lukovské království
Jméno:
Heslo:
 

wired by CESNET2

Klub přátel Lukova

Připomínky ke stránkám,
fotky, texty...
posílejte na
vera(tečička)konupkova
(zavináček)
centrum(bod)cz

© 1996 - 2009
>>Úvod >>2008 >>Prádelníci II. - tábor

Prádelníci II. (hrad Lukov, Prádla) 5.-13.7.2008

Kdo všechno tu pobyl:
       Barbora + Eva Abrhámovi, Jana Antošová, Adam + Josef + Marek + Kateřina Bábikovi, Jiří "George" + Petr + Kateřina Dražilovi, Petr Havíř, Vojtěch Hřivnáč, Jana Karlíková, Pavel + Oldřich Kelerovi, hradní pán Šaman - Jan Kopa s jezevčíkem Luky, Michal + Hana Ondrákovi, Radim + Bianka + Jorika + Klára Pavliškovi, Ladislav Pícha, Oddřej + Pavel + Barbora + Ludmila Poláškovi, Jan + Tomáš + Anna + Iva Raisovi, Jakub Růžička, František + Pavel + Tomáš Simandl, Lukáš Strohal, Ondřej + Antonie + Hana Svatošovi, Dan + Jan + Michal + Jana Svobodovi, Pavel st. + Pavel ml. Šimáčkovi, David Zápotocký
dozor na námi měli: David Juříček, Jura Holík, paní archeoložka Langová, Radim Vrla z památkového ústavu Zlín




  • Na 2. turnus přijelo hodně nových účastníků s velkým počtem předškolkových a předškolních dětí. Tyto děti bez předchozího pobytu v kolektivním zařízení (nebo s negativními zkušenostmi z něho) se obtížně zapojovaly do připraveného programu, navíc jsme na ně neměli mezi organizátory odborníka. Ostatní děti (a mnohé z těch mladších) byly s programem spokojeny. Někteří rodiče by místo volnějšího vedení přivítali pevnější organizaci s předem daným režimem. Počet programových organizátorů byl optimální 4, avšak tým nebyl dostatečně sehraný).
  • Na 2. turnuse měla Hanka zpočátku trochu problémy s málo ochuceným jídlem, které přizpůsobovala nejmenším dětem, ale postupně i ona se svými pomocníky chuť jídla zlepšila na výbornou. Vysoce hodnotím složení stravy, kde se nepřehánělo s masem (kilo uzeného je na ochucení jídla pro 45 lidí dostatečné množství). Snídaně a polévky byly na 2. turnuse ještě lepší, než na prvním.
  • V programu obou turnusů nechybělo časté koupání v rybníce, lezení na Králkách, nízké lanové překážky, noční hry včetně oslavy vánoc v hradním sklepení, výlety do ZOO a na Hostýn. 2.turnus měl jako obohacení - účinkování při sobotní strašidelné večerní prohlídce hradu pro veřejnost. Viz. článek ve Zlínském deníku.
  • Výtvarné techniky a ruční práce byly pro dobré počasí jen v menšině (materiál zbyl v krabici na příště), mnohem více se hrály hry po lese nebo na hradě. Ale hrálo se i na flétny a množství percussí. Každý den se hrálo a zpívalo u ohně. Na hřišti letos nebyly houpačky a kolotoče, tak jsme si jen několikrát zahráli s míčem a trávili jsme tam mnohem kratší dobu než jindy.
K dispozici je:

86 fotek od Josefa Bábika: 41 fotek, 44 fotek
79 fotek od Petra Dražila: 40 fotek, 39 fotek
79 fotek od Hany Ondrákové: 41 fotek, 40 fotek, 40 fotek, 36 fotek

86 fotek od Josefa Bábika - webová kvalita.zip 7MB 79 fotek od Petra Dražila - webová kvalita.zip 6MB 79 fotek od Hany Ondrákové - webová kvalita.zip 9MB

Co napsal Zlínský tisk o Noční prohlídce pořádanou SPHL, poslední den tábora..., (ke stažení také zde ...)