Úvod Pražský klub Organizátorům Hnutí Brontosaurus

 Klub přátel Lukova
Úvod
O nás
Hrad Lukov
Místa kam jezdíme
Jak se zapojit
Organizátoři
Kursy, školení
Napsali o nás
Naši partneři
Kontakty

 Forum

 Plánované akce

 Kronika - fotogalerie
2012
2011
2010
2009 a starší

 Lukovské království
Jméno:
Heslo:
 

wired by CESNET2

Klub přátel Lukova

Připomínky ke stránkám,
fotky, texty...
posílejte na
vera(tečička)konupkova
(zavináček)
centrum(bod)cz

© 1996 - 2009
>>Úvod >>2005 >>Irská víkendovka

Irská víkendovka (Toulcův Dvůr) 4.-6.3.2005

Kdo všechno tu s námi pobyl?:
       Věra a Rosťa Konůpkovi, Marta a Ondra Hanulíkovy, Martina (Slunečnice) Sklenářová, Bára, Martina, Jana, Jarka Machková, Martina Plíšková, Tonda Doupal ,Petr Šafra


  • V pátek večer něž se všichni sjeli, jsme si stihli zahrát UNO. Po 20 hodině jsme započali vysvětlovat základy k irskému tanci - ceilí. Naučili jsme se základní krok reelu a zvládli zatančit tance: Every man chance, Two hands country dance, The walls of limerick, The rakes of Mallow, The fairy reel
  • Ráno jsme všechny tance zopakovali, přidali si k tomu Nákří polku. Ukázali jsme irský step a pak se převlékli a vydali na cestu sídlištěm k nám domů. Promítli jsme River dance, vysvětlili si další roztodivnosti ohledně tance a přes cukrárnu se vrátili zpět do místnosti. Naučili jsme se, jak se tančí jelen a začali tančit první jigové kroky a tance (Atalánské mosty, Harvest time jig - to je ten s tím broukem :-) )
  • K večeru došlo i na rytmiku ceilí - horn pipe a nakonec i skotský march! V závěru jsme si zatančili i na klasické rytmy.
  • Ráno jsme všechny tance zopakovali, uklidili a rozjeli se domů.
  • I přes malou účast, vznikou přesouváním místa, mojí nemocí, kdy jsme nevěděli zda akci nakonec nezrušit, musím napsat, že to byl víkend velice pohodový. A mě se moc líbil a doufám, že se s vámi ještě někde setkám.


K dispozici je:

13 fotek Věry Konůpkové