Úvod Pražský klub Organizátorům Hnutí Brontosaurus

 Klub přátel Lukova
Úvod
O nás
Hrad Lukov
Místa kam jezdíme
Jak se zapojit
Organizátoři
Kursy, školení
Napsali o nás
Naši partneři
Kontakty

 Forum

 Plánované akce

 Kronika - fotogalerie
2012
2011
2010
2009 a starší

 Lukovské království
Jméno:
Heslo:
 

wired by CESNET2

Klub přátel Lukova

Připomínky ke stránkám,
fotky, texty...
posílejte na
vera(tečička)konupkova
(zavináček)
centrum(bod)cz

© 1996 - 2009
>>Úvod >>2005 >>Sjíždění Vltavy

Sjíždění Vltavy (z Vyššího Brodu do Českého Krumlova) 22.-24.4.2005

Kdo všechno tu s námi pobyl?:
       Ála Krsková + Janek Drbohlav, Hanka Kovářová + Rostislav Konůpka, Katka Pavlíková + Věra Konůpková, Elsa Šedková + Honza (Shaman) Štráfelda, Martina (Slunečnice) Sklenářová + Pavel Urban, Tomáš Palyza


  • V pátek byl hromadný sraz na vlakovém nádraží v Praze. Po třech hodinách cesty jsme dojeli do Vyššího Brodu, kde jsme našli kemp a postavili elegantně stany na betonu. Vypadalo to na velmi chladnou noc. Kemp byl prázdný, až na dva podobné šílence, kteří tam čekali na další blázny, kteří také pojedou vodu. Dozvěděli jsme se, že to jsou instruktoři vodní školy. Při probírání situací, které na vodě mohou vzniknout až po rady typu, že lepší než neopren je zapařená pláštěnka, večer příjemně utekl.
  • Ráno bylo slunečné. Došli jsme si vyzvednout lodě. Po obvyklém Věřině remcání, že pokud to sluníčko nebude hřát, tak ji nikdo na tu ledovou vodu nedostane, jsme zabalili a vyrazili. Voda byla příjemná. Svítilo sluníčko a tak jsme se i ohřáli. Na cestě byl první jez, který jsme přetahovali. Druhý jez byl nesjízdný. Když jsme ale přetáhli lodě, tak nájezdem do slušných peřejek se 2 lodě převrátili. Aspoň bylo co sušit. Následovala prohlídka hradu Rožumberk. Třetí jez nikdo na vydrách nejel, aby nemusel sušit háčka a vylévat vodu. To ale opět jedné posádce nezabránilo se hned při rozjezdu vyklopit. Pak už byl jen poklidný dojez do dalšího tábořiště, Kde nás dohonili vodáci z předchozího večera, již s celou partou. Opět jsme byli jediný návštěvníci kempu. Tak večer probíhala družba u krbu.
  • V neděli jsme vyjížděli na vodu poměrně pozdě. Opět se čekalo na sluníčko. Barely jsme zanechali na začátku Krumlova a jeli jsme si užít jezy. Tentokrát se koupala za celý den jedna posádka. Koupání, bylo poměrně delší, protože nebylo kde loď vylovit. Prohlídka města z lodi byla nádherná! Poslední jez přímo pod zámkem, jeli pouze odvážlivci (Rosťa, Katka, Honza), protože voda nepříjemně hučela a hladina byla poměrně vysoko. Ale i tento jez byl projet bezpečně. Na jezu jsme se opět setkali již s našimi starými známími :-) Po dojezdu, jsme chvíli čekali, než se nám dovezou věci. První osoby utíkali na vlak a náš zbytek, co měl více času ... jsme si šli prohládnout město, vyhlídkovou věž a na zmrzlinu. Bohužel všechny prohlídky do zámku byly již na tento den prodané. Odjížděli jsme večerním vlakem a vzpomínali na poslední (skoro rozvodové) peřejky :-)) .


K dispozici je:

33 fotek sobota - voda (Věry Konůpkové)
32 fotek neděle - voda (Věry Konůpkové)
35 fotek neděle - Č.Krumlov (Věry Konůpkové)