Úvod Pražský klub Organizátorům Hnutí Brontosaurus

 Klub přátel Lukova
Úvod
O nás
Hrad Lukov
Místa kam jezdíme
Jak se zapojit
Organizátoři
Kursy, školení
Napsali o nás
Naši partneři
Kontakty

 Forum

 Plánované akce

 Kronika - fotogalerie
2012
2011
2010
2009 a starší

 Lukovské království
Jméno:
Heslo:
 

wired by CESNET2

Klub přátel Lukova

Připomínky ke stránkám,
fotky, texty...
posílejte na
vera(tečička)konupkova
(zavináček)
centrum(bod)cz

© 1996 - 2009
>>Úvod >>2008 >>Naučná procházka Veltrusy

Naučná procházka Veltrusy (zámek Veltrusy) 11.10.2008

Kdo všechno tu pobyl:
       Věra a Doubravka a Rosťa Konůpkovi, Alena Hábltová, Jana Fischerová, Katka Šotolová + Hozík Stránský, kastelánovic :-)



  • V sobotu ráno jsme vyrazili na výlet, abychom prošli celý Veltrský zámecký park a zámek. Na nádraží se nás sešlo šest a půl a cesta vlakem rychle ubíhala, málem jsme zapomněli vystoupit :)
  • Cesta parkem začínala u Laudonova pavilónku, dále jsme pokračovali kolem hospodářských budov zámku k zámku samotnému, kde probíhal dramatický zápas v petague. Kastelánovic slibovali, že do hodiny ze hry vypadnou a půjdou s námi... Prohlédli jsme si francouský park před zámkem, zdálky skleníky a koukali na největší průhled v parku. Tak jsme pokračovali po cestě k hlavní bráně, po cestě jsme viděli kapličku Carlotty Chotkové. Za hlavní bránou jsme zahnuli doleva, kolme domku lovčího a hrobní kaple Ferdinanda Kinského došli do Letního kina, kde se v okolí nachází pomníček Umělcké besedy a nádherný Dórský pavilón. Přes závěje spadaných kaštanů jsme došli k Chrámu přátel zahrad a venkova a postupovali po cestě na sever. Úplně jsme vynechali grottu! Tak snad nezapomeneme příště...
  • Na severu jsme si prohlédli most "Emissarius" se sochou sfingy a Egyptský kabinet, Sušárnu ovoce, z dálky bývalý holandský selský domek a zamířili k Červenému mlýnu.
  • Od něj jsme šli ještě dále na sever k paviónu Marie Terezie. A pak už jsme byli tak unaveni, že jsme se vydali přes polnosti po hlavní cestě k zámku, cestou nádherně roubenou vysázenými stromami.
  • Před zámkem stále probíhal turnaj v petangue a zámečtí hráli finále! A to nám slibovali, že nepostoupí :o) Tak jsme fandili. Zámečtí nakonec získali krásné druhé místo a mohli jsme vyrazit na prohlídku zámku.
  • Poté jsme šli posedět k Pavlínce na čaj :) a pak rychle běželi na vlak. Kdyby nebylo tak sychravo, tak by to byl úplně dokonalý výlet :) Už se tam znovu těším :)
K dispozici je:

30 fotek focených na Věrou: 30 fotek focených na Věrou,

30 fotek.zip webová kvalita, 30 fotek.zip originální kvalita